fbpx

Toeslag berekenen voor betaalmethodes is verleden tijd!

Sinds 19 februari 2019 is de PSD2 regeling van kracht in Nederland. Nu vraag je je wellicht af wat dat is? Ik vertel je in het kort wat PSD2 is en waar je als webshop eigenaar op moet letten.

Wat is PSD2?

PSD (Payment Services Directive) is een Europese richtlijn die sinds 2007 in het leven is geroepen om internationale betalingen makkelijker en veiliger te maken. Sinds de invoering van de PSD richtlijn zijn er in de markt diverse diensten bij gekomen, waardoor er wijzigingen toegevoegd werden aan deze richtlijn. Nu is er dus de PSD2 richtlijn.

Wat verandert er voor jou?

Met deze nieuwe regelgeving is het voor jou als webshop eigenaar niet meer toegestaan om een toeslag te berekenen voor betalingen met een creditcard of betaalpas. Het zou kunnen zijn dat je nu bijvoorbeeld, om de kosten te dekken, 2% transactie kosten doorrekent naar de klant. Vanaf nu is dit niet meer toegestaan.

Deze regeling geldt niet voor alle betaalmethodes. Voor een achteraf betaalmethode is nog wel toegestaan kosten in rekening te brengen. Let er wel op dat deze kosten niet hoger zijn dan de kosten die jij afdraagt bij een betaling.

Wat is het doel van de PSD2 regeling?

Met deze nieuwe regeling wordt er geprobeerd de betalingsfraude tegen te gaan. Naast dat jij geen betaalkosten meer doorberekenen naar de klant, is het positieve dat de payment providers aan een aantal eisen moeten voldoen wat betreft het check-out proces.

Ideal voldoet bijvoorbeeld al aan deze eisen en bij veel Nederlandse creditcardmaatschappijen zie je dat ze vaak gebruik maken van een extra beveiliging in de checkout.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen