fbpx

Voorwaarden webwinkel aan huis

Wist je dat er voorwaardes zijn voor het beginnen van een webshop aan huis? Wanneer je een webshop gaat beginnen en je vanuit huis gaat werken, dan is het belangrijk dat je nagaat bij de gemeente of dit toegestaan is.

Als eerste is het belangrijk dat je nagaat of jouw plannen passen in het bestemmingsplan van de gemeente. Wanneer dat het geval is, dan moet je in de meeste gevallen je bedrijf aan huis melden. In een aantal gemeentes moet je een onttrekkingsvergunning aanvragen. Hiermee geeft de gemeente toestemming de woning aan de woningvoorraad te onttrekken. Hierna mag je de woning als bedrijfsruimte gebruiken.

Past een bedrijf aan huis niet in het bestemmingsplan? Ga dan na of je bij de gemeente een omgevingsvergunning kunt krijgen. Dit is een vergunning voor het handelen in strijd met de regels van de ruimtelijke ordening. Je hebt ook altijd nog de mogelijkheid om de gemeente te vragen het bestemmingsplan te wijzigen.

Ben je de eigenaar van een koopwoning? Dan is het ook verstandig om eens te kijken of er geen bepaalde bepalingen in de hypotheekovereenkomst staan, die het niet toestaan om vanuit huis te werken. Wanneer je een woning huurt, zou je tevens het huurcontract moeten nakijken.

 

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het