fbpx

BEHIND THE SHOP: GEBOORTE DESIGN

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Geboorte Design.

Carlijn Evers (31) is de moeder van een zoon van 2 jaar en een dochter van 3 jaar. Op 1 januari is haar webshop Geboorte Design (www.geboortedesign.nl) live gegaan. Op 1 januari 2020 is haar webshop Sign Your Design (www.signyourdesign.nl) live gegaan.

 

Waarom ben je jouw webshops gestart?

Na de geboorte van de kinderen hebben mijn man en ik besloten dat ik zou stoppen met werken voor een baas, zodat we geen opvangkosten hadden en ik bij de kinderen kon zijn. Dit bevalt me erg goed, maar ik denk natuurlijk ook aan de toekomst. Vanuit die gedachte ben ik een webshop gestart met producten die ik thuis kan maken en verkopen. Mijn doel is om deze webshops zo uit te breiden dat ik dit fulltime kan doen als de kinderen naar de basisschool zijn.

 

Wat verkoop je in jouw webshops?

Bij Geboorte Design verkoop ik voornamelijk aan particulieren. Dat zijn dan geboortestickers, geboorteposters, stickers en accessoires voor de baby en kinderkamer.Bij Sign Your Design zijn het zakelijke klanten, daar verkoop ik muurstickers, raamstickers en ander promotiemateriaal.

 

Wat maakt jouw webshopuniek?

Bij Geboorte Design kan alles aangepast worden aan jouw wensen. We hebben een aantal standaard producten, maar als je liever een eenhoorn ipv een konijntje wilt dan kan dat en vaak zonder meerprijs. Hierdoor onderscheiden we ons van andere webhops en maken we het product echt uniek voor iedere klant. We staan ook altijd open voor nieuwe ideeën. Heb je zelf een idee, dan doen wij er alles aan dat voor je te realiseren.Bij Sign Your Design zijn wij toegankelijk voor iedere ondernemer groot en klein. Wij plaatsen gratis te snijlijnen en bieden hulp in het aanpassen van je bestanden. Dus ook al heb je geen verstand van de technische kant, wij helpen je en geven je persoonlijk advies op maat.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast jouw webshops?

In principe ben ik thuis gebleven voor de kinderen, dus dat is ook echt mijn eerste prioriteit. Als ze op de peuterspeelzaal zitten of slapen ben ik bezig met mijn bedrijven. Daarnaast dus geen andere werkzaamheden.

Op welk platform draaien jouw webshops?

WordPress

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Zeker, de webshop is begonnen op facebook en later ook op instagram. In het begin kwamen eigenlijk al mijn klanten van social media vandaan, nu zie ik wel dat er ook steeds meer via de webshop binnen komt.  Maar zonder mijn facebook account had mijn bedrijf niet zo snel kunnen groeien.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het blijft super fijn om te zien dat je andere mensen oprecht blij kan maken met je hulp en je producten.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het beheren van mijn social media is een erg belangrijk deel van het groeien van het

bedrijf. Maar dat is voor mij echt een uitdaging, steeds weer posten, constant online zijn

en je producten in de spotlight zetten. Hier moet ik zeker nog een weg in vinden.

 

Wat zou je graag nog met jouw webshopswillen bereiken?

Mijn toekomst plannen zijn om een stabiel inkomen te genereren. Daarnaast zou ik het heel tof  vinden om mijn producten in een fysieke winkel te verkopen. Bijvoorbeeld door ruimte te huren in Concept stores. Ook zou ik graag zakelijke samenwerkingen aangaan, wat dan weer bijdraagt aan een stabiele opdrachten stroom.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Verkoop dingen waar je achter staat en bekijk je eigen shop en producten ook vanuit je eigen perspectief als klant. Waarom zou jij bij je zelf kopen? En hoe wil jij aangesproken als klant? Dit zal helpen om je webshop geloofwaardig en sterk te maken. Ook zou ik adviseren goed je producten te kaderen. Dus niet van alles wat, maar producten die aansluiten bij elkaar zodat de klant gericht naar jou gaat en dus niet naar een andere winkel.

Wil je ook deelnemen aan Behind the shop? Meld je dan aan via deze link

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het