fbpx

BEHIND THE SHOP: LADYPLEASURE

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Deze week een hele andere behind the shop, ik vertel je namelijk meer over de webshop die ik zelf gestart ben: Lady Pleasure

 

 

Wat is de reden dat je gestart bent met jouw webshop?

Afgelopen maart, ben ik Lady Pleasure begonnen (www.ladypleasure.nl) Lady Pleasure is ontstaan uit een uit de hand gelopen grapje. Toen het onderwerp eens ter sprake kwam, haalde ik wat statistieken uit de kast waarna mijn man voor de grap zei waarom gaan we dat dan niet doen. Ik heb altijd al eens gezegd dat ik ooit nog wel eens weer een webshop zou beginnen, maar ik ben niet iemand die naar een onderwerp of product op zoek gaat. Ik ben namelijk van mening dat iets in eens bij je te binnen moet schieten en je het dan moet gaan doen. Dus dat gebeurde in dit geval ook, dezelfde dag had ik nog een groothandel gevonden en de dag er na een naam.

Welk platform gebruik jij voor je webshop? (Magento, Shopify, Mijnwebwinkel etc)

Ik heb de webshop gebouwd in WordPress met woocommerce. Het idee was namelijk dat we niet zo veel geld hierin zouden investeren en dat het dan wel makkelijk was dat ik het gewoon zelf zou bouwen.

Maak je gebruik van Social media, zo ja welke? En ontvang je via deze kanalen veel klanten?

Met Lady Pleasure zitten we op Facebook en Instagram. Of daar al veel klanten vandaan komen? Ja en nee. We zijn natuurlijk nog aan het opstarten, dus het is veelal naamsbekendheid opbouwen.

Wat verkoop je op je webshop?

Seks speeltjes voor vrouwen, diverse drogisterij artikelen zoals glijmiddel en massage olie en spannende setjes.

 

Wat maakt jouw webshop uniek?

Ik roep altijd naar mijn klanten dat je concept goed moet zijn om jezelf in de markt te kunnen zetten. Dus gewoon alles aanbieden en hetzelfde doen als de rest wou ik niet. Dus ik besloot mezelf als doelgroep te zien. Een normale vrouw die op zoek is naar wat leuks, maar niet in aanraking wilt komen met heftige zaken (en geloof me die zijn er). Dus het assortiment is gefilterd op die waarden. De hele webshop is dus clean en modern en ik probeer door middel van te bloggen veel informatie te geven.

Wat vind je het aller leukste aan het hebben van een webshop?

De melding dat er een bestelling binnen is. Haha, nee niet alleen dat. Juist omdat dit zo’n hele andere type webshop is, is het een uitdaging hoe ga je deze in de markt zetten. Je mag namelijk niet adverteren op Facebook en Instagram, Pinterest houdt niet van adult content en de concurrentie domineert al Google ads. Dus deze hele webshop is een soort testcase, om te kijken wat je dan wel kunt doen.

Welk onderdeel van jouw webshop vind je moeilijk of is een uitdaging?

Omdat dit een lastiger onderwerp is, is het wel moeilijk om de webshop in de markt te zetten. Hoe ga je communiceren en hoe bereik je die mensen?

 

Wat zou je graag nog willen verbeteren aan je webshop en/of wat zijn je toekomst plannen/doelen/wensen?

Ik heb hele grote plannen (zou ook raar zijn als ik die niet zou hebben). Stap 1 is een team opbouwen en alles goed in de markt te zetten. Daarnaast wil ik op een gegeven moment ook een eigen lijn opzetten, zodat alles vrouwvriendelijk is. Er zijn nu namelijk nog altijd artikelen met een verpakking die overduidelijk door een hitsige man ontworpen is.

Wat voor tip zou jij mee willen geven aan iemand die ook een webshop zou willen beginnen?

Heb je een goed idee en word je er blij van? Doe het dan gewoon, maar zorg er wel voor dat je weet wat je doet. Doe onderzoek, kijk wat de concurrentie doet en zoek de gaten die je kunt opvullen.  O ja en wees niet bang om te investeren. Het helpt echt, maar geduld is ook een schone zaak.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen