fbpx

Shopify lanceert een app met Pinterest

Shopify heeft samen met Pinterest een app gelanceerd. Met behulp van deze app kunnen de mensen die Shopify gebruiken, makkelijk hun aanbod plaatsen op Pinterest. Zo kan het zijn dat jouw product een extra 335 miljoen gebruikers bereikt.

Pinterest is ooit begonnen als een digitaal prikbord waar foto’s, quotes en nog veel meer afbeeldingen op werden gedeeld en opgeslagen. Sinds de komst van product pins, zijn er veel meer mensen op Pinterest die gelijk overgaan tot aankoop van een of meerdere producten.

Shop-tab, product pins en betaalde advertenties

Deze nieuwe app zorgt ervoor dat bedrijven de producten uit hun webshop om kunnen zetten in product pins op Pinterest. Ook kunnen bedrijven een shop-tab aan hun Pinterest profiel toevoegen. Zo krijgen ze gratis promotie. Ook kunnen Shopify gebruikers ervoor kiezen om hun pins te promoten met een betaalde promotie. Zo worden klanten direct naar hun webshop geleid.

De Pinterest community heeft een hoge koopintentie

Mensen zijn erg visueel ingesteld, en het is dus ook geen geheim dat veel bedrijven daar goed gebruik van maken. Veel bedrijven maken gebruik van visual discovery om hun merk te promoten, en shoppers te helpen met het vinden van hun producten. Pinterest laat ook weten dat hun bezoekers een hoge koopintentie hebben. Meer dan 80% van de wekelijkse pinners doet namelijk een aankoop op basis van een pin die ze leuk vinden.

De app komt over een tijdje in Nederland

Op dit moment is de app alleen nog maar te gebruiken in de VS en in Canada. De Nederlandse Shopify gebruikers zullen nog een aantal weken moeten wachten voordat de app in Nederland te gebruiken is.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen