fbpx

BEHIND THE SHOP: NIETMEERDUIMEN.NL

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Nietmeerduimen.nl

 

Petra Roest (44) is de eigenaresse van de webshop Nietmeerduimen.nl. 2 jaar geleden is haar webshop Nietmeerduimen.nl (www.Nietmeerduimen.nl) live gegaan. 

 

Waarom ben je Nietmeerduimen.nl gestart?

De ‘stoppen met duimen’ hoesjes die ik verkoop zijn uit een pure noodzaak ontstaan. Onze dochter, Imen, had na haar geboorte een enorme zuigbehoefte. We zijn toen begonnen met een speentje, maar dat vond ze helaas helemaal niets. Kort na haar geboorte heeft ze haar duim gevonden en het heeft 6 lange jaren geduurd voordat we de gewoonte konden doorbreken. Mijn man en ik hebben werkelijk alles geprobeerd; intapen, vieze nagellak, tabasco, omkopen, smeken…niets hielp! Totdat ik, toen ze 6 jaar was, uit pure wanhoop achter de naaimachine ben gaan zitten om een duimhoesje te maken. Na ongeveer 3 weken merkten we dat de duimbehoefte overdag weg was en ruim een week later wilde ze hem ‘s nachts ook niet meer om. Haar duimpje was weer veranderd in een mooie gezonde duim.
‘Wat voor Imen werkt, kan ook voor andere kindjes werken’, dacht ik en zo is nietmeerduimen.nl ontstaan. Inmiddels heb ik al heel veel blije berichten mogen ontvangen dat kindjes gestopt zijn met duimen dankzij mijn duimhoesjes.

Wat verkoopt Nietmeerduimen.nl?

Mijn duimhoesjes zijn voor kinderen die willen stoppen met duimen, maar nog een beetje hulp nodig hebben tijdens de moeilijke momentjes zoals bv. ’s nachts. Een duimhoesje is in feite een van stof gemaakte duimbeschermer. Hij gaat als een handschoen over de duim heen en is stevig om de pols vastgezet met plastic drukknopen. De duimhoesjes zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: extra-small, small, medium, large en extra-large. Bij je bestelling vragen we je de duim op te meten om de maat van het hoesje te bepalen. Ze passen zowel om de rechterhand als om de linkerhand.

Omdat er ook veel kinderen op vingers zuigen heb ik ook een hoesje ontwikkeld om het zuigen op vingers tegen te gaan. Ook kunnen de hoesjes geheel op maat gemaakt worden. Zo heb ik een combinatie gemaakt van een duim- en een vingerhoesje voor kinderen die zowel op duim als vingers zuigen.

Naast de duimhoesjes bied ik verschillende beloningskaarten aan om kindjes op een positieve manier te stimuleren het duimhoesje om te houden en door te zetten om deze gewoonte te doorbreken.

Als je kind gestopt is met duimen, dan moet dit natuurlijk beloond worden. Wij sturen een gratis ‘Gestopt met duimen’ diploma op om de kindjes en hun ouders te feliciteren met het behaalde resultaat.

 

Wat maakt Nietmeerduimen.nl uniek?

Mijn kindvriendelijke duimhoesjes zijn gemaakt van 100% katoen en kunnen gemakkelijk en veilig gewassen worden. Het duimhoesje is zo ontworpen dat het niet de gehele hand omvat. Voordeel hiervan is dat je kind gewoon door kan gaan met de dagelijkse bezigheden, zoals schrijven, tekenen of knutselen. Ze zijn beschikbaar in verschillende vrolijke en speelse designs. Mijn eigen kinderen hebben de hoesjes uitgekozen en deze vallen dus zeker in de smaak bij kinderen. Omdat de hoesjes van stof gemaakt zijn, zijn ze wat vriendelijker voor de kinderhandjes dan bijvoorbeeld de duimbeschermers die van plastic gemaakt zijn.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Nietmeerduimen.nl?

Ik heb er nog een fulltime baan bij de overheid naast. Uiteraard hoop ik dat ik deze kan afbouwen naar mate de webshop meer bekendheid en bestellingen krijgt.

 

Op welk platform draait Nietmeerduimen.nl?

WordPress met plugin Woocommerce.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Nietmeerduimen.nl op Instagram en nietmeerduimen.nl op Facebook. Ik krijg denk ik wel veel klanten via social media, maar misschien nog wel meer via mond tot mond reclame. Ook tandartsen en logopedisten laten weten blij te zijn met mijn duimhoesjes en bevelen ze hun patiënten graag aan.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Ik geniet het meeste van het contact met de klant. Mijn klant heeft een probleem, namelijk een duimend kind. Als je hier een oplossing voor biedt en het blijkt ook daadwerkelijk te werken dan schreeuwen ouders het van de daken zo blij dat ze zijn. En dit zijn uiteraard de berichten die ik het leukste vind en waarom ik deze webshop begonnen ben. Op naar een duimvrij 2020!

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik vind het moeilijk om continu aanwezig te zijn op Social Media. Ik moet dit in 2020 meer gestructureerd en met meer handige apps aan gaan pakken.

 

Wat zou je graag nog met Nietmeerduimen.nl willen bereiken?

Ik ben op dit moment de website flink aan het verbeteren op gebruiksvriendelijkheid. Ik hoop in de komende jaren mijn stijgende lijn in bestellingen vol te kunnen houden en uiteindelijk de hoesjes ook in het buitenland te gaan verkopen. 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Neem een hele hoop doorzettingsvermogen mee, want dat ga je nodig hebben.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen