fbpx

BEHIND THE SHOP: ROWLYN KIDS

Daphne (31) woont samen met haar partner en twee kinderen in Den Bosch. Op 1 juni 2016 is zij haar webshop Rowlyn Kids (www.rowlyn.nl) gestart

Waarom ben je Rowlyn Kids gestart?

Ik ben altijd al creatief geweest en leerde als kind van mijn moeder de naaimachine te gebruiken. Ik had zin in een nieuwe uitdaging en ging aan de slag om wat dingen te proberen. Al snel stapte ik over op het maken van voornamelijk baby- en kinderkleding en verkocht deze via marktjes en mond-op-mond reclame. Omdat de vraag groter werd besloot ik een webshop te openen, met succes!

 

Wat verkoopt Rowlyn Kids?

De collectie bestaat uit een NewBorn collectie en een gewone kledingcollectie voor baby’s en kinderen van maat 50/56 tot en met maat 104. Ik probeer minimaal elk half jaar een nieuwe collectie uit te brengen. Alle kleding is handgemaakt. Daarnaast kun je ook leuke (kraam)cadeautjes vinden zoals mijlpaalblokken, geboortetorens en knuffels. Na mijn verlof zal er weer een uitbreiding komen in het assortiment.

Wat maakt Rowlyn Kids uniek?

Ik heb een eigen stijl welke terug te zien is in de collecties. De NewBorn collectie ‘Botanic Dreams’ is echt uniek met de speciale knoopslaapzakken en fijne printjes, mega trots op! Daarnaast vind ik goede service en persoonlijk contact heel belangrijk.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Rowlyn Kids?

Ik ben vakdocent muziek in het primair onderwijs en heb tot nu toe altijd 2 a 3 dagen voor de klas gestaan. Ofja, klassen, want dit jaar had ik er 13! Nu ben ik met zwangerschapsverlof en is het even afwachten wat ik hierna ga doen. Het liefst ga ik fulltime aan de slag voor de webshop!

 

Op welk platform draait Rowlyn Kids?

De webshop draait op het platform Mijnwebwinkel

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Social Media is een van de belangrijkste kanalen voor Rowlyn Kids om klanten te bereiken. Ik ben actief op Facebook en Instagram. Zeker via Instagram bereik ik veel potentiële klanten en heb ik leuke contacten opgedaan. Ik zou me graag ook nog eens wagen aan Pinterest, al weet ik nog niet precies hoe dat goed werkt.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Naast het feit dat ik mijn eigen werktijd kan indelen en dus werk en opvoeding kan combineren vind ik het gevoel van voldoening heel leuk. Het is keihard werken, je moet zoveel weten en doen! Het is niet alleen achter de naaimachine zitten en stof omtoveren tot kledingstukken maar ook marketing, contacten onderhouden, ontwerpen, administratie, je eigen aangiftes doen enz. Na een dag hard werken heb ik altijd een voldaan gevoel waardoor ik de volgende dag weer meteen aan de bak wil. Als je dan ook nog reacties en feedback krijgt van blije klanten dan is het plaatje compleet.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik vind het moeilijk blijven om kopende klanten te bereiken, dit is toch echt een uitdaging waar je veelvoor moet doen. Ondernemen blijft onzeker, je weet nooit echt zeker wat je inkomsten gaan zijn maardie rekeningen moeten wel gewoon betaald worden! Dat is denk ik ook een van de redenen dat ik tot nu toe ook in loondienst ben blijven werken, voor dat stukje zekerheid.

 

Wat zou je graag nog met Rowlyn Kids willen bereiken?

Ik zou heel graag aan het eind van dit jaar mijn volledige inkomen willen halen uit de webshop. Na mijn verlof dus flink aan de bak om de webshop optimaal vindbaar te maken en een strategie bedenken om mijn doelen te behalen. De ultieme droom is om uiteindelijk een eigen stenen winkel te kunnen openen!    

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Lees je goed in, doe marktonderzoek en weet wat je wilt! Voordat ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel heb ik echt onderzoek gedaan naar hoe het werkt, wat je moet doen en wat je moet weten om een webshop te beginnen. Ik zie stiekem vaak mensen langskomen op social media die ‘even een winkeltje openen’ maar geen idee hebben wat er allemaal bij komt kijken en wat de kosten daarvan zijn met als gevolg dat ze vrij snel weer stoppen. Zo zonde! Ondernemen kost tijd en investering, maar vooral ook hart en ziel! Wees niet bang om hulp te vragen van anderen, er zijn genoeg ondernemers die de meerwaarde zien van samenwerken en elkaar helpen en dat is fantastisch!

 

 

meer blog berichten