fbpx

BEHIND THE SHOP: STIP EN STOF

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Stip en Stof

 

Renske van de Velde (26) is de eigenaresse van Stip en Stof. Haar bedrijf bestaat al vanaf juli 2018, maar de webshop van Stip en Stof (www.stipenstof.nl) bestaat pas vanaf september 2019.

Waarom ben je Stip en Stof gestart?

Ik run een naaiatelier vanuit huis. Hier verkoop ik stoffen en andere materialen die je nodig hebt om te naaien. Daarnaast geef ik ook naailes. Omdat ik geen echte winkel heb met openingstijden (niet handig met een baby en peuter), besloot ik om online te gaan met de mogelijkheid om je bestelling bij mij af te halen. Dat was een goede keuze!

 

Wat verkoopt Stip en Stof?

Ik verkoop stoffen voor dames en kinderen. Daarnaast vind je bij mij ook al het naaigerei (fournituren) zoals garen, naalden en elastiek die je nodig hebt voor jouw naaiproject.

Wat maakt Stip en Stofuniek?

Doordat ik zelf veel kennis heb van naaien, kan ik mijn klanten gericht advies geven. Hoe kunnen ze het beste een zoom afwerken? Welke naald kunnen ze het beste gebruiken? Hoe kan ik mijn stof het beste onderhouden? Ik geef mijn klanten graag een uitgebreid advies en ik merk dat klanten daar echt heel blij van worden.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Stip en Stof?

Stip en Stof is meer dan een webshop. Naast de verkoop van materialen, leer ik mensen ook naaien in de Sew Academy. Hier kun je maken wat je zelf wilt of je volgt een lesmodule om meer te leren over een bepaald thema. Bijvoorbeeld naaitechnieken voor beginners of patroontekenen (beschikbaar vanaf september).

 

Op welk platform draait Stip en Stof?

Voordat ik met een naaiatelier begon, werkte ik als grafisch vormgever. Voor mij was de keus dan ook snel gemaakt om zelf mijn website te bouwen. Dit heb ik gedaan met WordPress in combinatie met Woocommerce.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Facebook en Instagram. Ik zie deze kanalen voornamelijk als een manier om klanten te inspireren wat ze kunnen maken met de stoffen die ik verkoop. Dat lijken mijn volgers ook heel fijn te vinden. Uiteindelijk ben ik ook van plan om een uitgebreid account op Pinterest te maken. Maar zover ben ik nog niet. Eerst focussen op het ene platform voordat ik een nieuwe start.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het ontvangen van orders. Dan doe ik echt een vreugdedansje. En het inpakken vind ik ook leuk. Ik maak er altijd een feestelijk cadeautje van.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het aantrekken van nieuwe klanten. Want via social media en seo krijg ik wel steeds meer bezoekers. Nu is het de kunst om daar ook klanten van te maken.

 

Wat zou je graag nog met Stip en Stof willen bereiken?

Uiteindelijk zou ik graag een eigen stoffencollectie ontwerpen om te verkopen. Daarnaast wil ik met Stip en Stof meer zijn dan alleen een webshop. Mijn droom is dat Stip en Stof hét platform wordt om te leren naaien, inspiratie op te doen en gelijk jouw materialen aan te schaffen.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Doen. Verwacht niet dat je binnen een dag een goudmijn zult verdienen, maar het proces daar naartoe is superleuk en interessant. Wacht ook niet tot je webshop 100% perfect is. Begin gewoon, ook al staan er nog maar 3 producten op je site. Gaandeweg zul je toch nog heel veel aan je site veranderen.

meer blog berichten