fbpx

BEHIND THE SHOP: STUDIO BIEB

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Studio Bieb.

 

Bilitis(40) is een getrouwd en heeft 3 kinderen. Zij is leerkracht en ondernemer. In 2015 lukte het haar om een webshop te starten en in de zomer van 2019 is Studio Bieb (www.studiobieb.nl) live gegaan.

Waarom ben je Studio Bieb gestart?

De eerste webshop die ik had bestond uit handgemaakte spulletjes en later steeds meer ingekochte producten. Ik werd alleen niet zo blij dat ik er niet mijn eigen creativiteit (tekenen) in kwijt kon. Op een gegeven moment voelde het alsof ik alleen maar aan het inpakken was. Voor deze webshop maakte ik met regelmaat kleurplaten, en dat tekenen vond ik zo leuk, dat ik daar verder mee wilde. Daarom heb ik van de zomer de knoop doorgehakt en ben ik voor mijn eigen label gegaan. Ik verkoop nu alleen nog dingen die ik zelf ontwerp en maak. Van gratis kleurplaten tot gepersonaliseerde naambordjes. Heerlijk om te doen!

Wat verkooptStudio Bieb?

In mijn webshop kun je terecht voor unieke producten die ik zelf maak. Zo maak ik gepersonaliseerde gezinstekeningen en naambordjes. Deze zijn erg leuk voor jezelf maar ook als cadeautje voor een nieuw gezin. Ook kun je terecht voor houten gezinnetjes en taarttoppers, kaartjes, stickers en downloads zoals raamtekeningen. Natuurlijk zijn ook de gratis kleurplaten een succes. De kleurplaten zijn ook te bestellen en te personaliseren voor een bruiloft en voor bedrijven.
Naast de naambordjes, vind ik de rouwkaartjes voor kinderen een heel mooi product.
Tot slot kun je bij mij ook terecht voor geboorte-, trouw- en andere feestkaartjes.

Wat maakt Studie Biebuniek?

Mijn webshop is uniek omdat de producten die ik verkoop door mij gemaakt worden. De producten zijn dus uniek en “one of a kind”.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Studio Bieb?

Naast de webshop ben ik moeder van 3 speciale kinderen, waar een hoop tijd in gaat zitten om alles goed te regelen. Ook ben ik nog 2 dagen per week leerkracht in de invalpool. Soms vraag ik mij af, waar ik de tijd vandaan haal voor de webshop.

Op welk platform draait Studio Bieb?

Mijn webshop heb ik bij jouwweb.nl omdat ik dit zelf eenvoudig kan maken en kan bij houden.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik zit op Facebook (www.facebook.com/studiobieb) en Instagram (www.instagram.com/studiobieb). Ik merk dat als ik iets post, dit vaak ook wel views en bestellingen oplevert. Zeker de free-printables en de goedkopere downloads worden na een post op social media vaak gedownload. Ook probeer ik actief te worden op Pinterest. (www.pinterest.com/studiobieb), daar haal ik nu nog niet voldoende uit.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste van een webshop hebben is dat je kunt doen wat je zelf wilt, omdat je zelf de baas bent. Een te gek idee? Doen! Werkt iets niet? Veranderen!
Uiteindelijk hoop ik dat ik hier van kan gaan leven en dit mijn enige baan is.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik vind het stuk administratie en andere officiële regeldingen niet zo leuk. Ik wil het liefste creatief bezig zijn, de vrolijkheid die ik bedenk onder de mensen brengen. Daarnaast vind ik het erg moeilijk om mezelf in het echt te verkopen, om bijvoorbeeld mijn producten in een fysieke winkel te krijgen.

 

Wat zou je graag nog met Studio Bieb willen bereiken?

Ik hoop dat mijn webshop steeds beter gaat lopen en mensen mij weten te vinden. Dus dat wordt echt een keer worstelen met SEO. Later hoop ik samen met mijn dochter een soort atelier, winkel, workshopruimte te runnen. Een plek die alleen maar vrolijkheid en gezelligheid uit straalt. Kortom die zichtbaarheid moet beter…

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Bedenk van te voren duidelijk wat je wilt doen en ga ervoor. Je hoeft geen groot startkapitaal en pand te hebben. Ik heb aan paar jaar een webshop gerund vanaf de eettafel. Begin klein en wat ze zeggen klopt “wat je liefde geeft groeit.”

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen