fbpx

BEHIND THE SHOP: UNIEKE KLEINTJES

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Unieke Kleintjes.

 

Laura (34) is moeder en de kersverse webshopeigenaar van Unieke Kleintjes. Zij woont momenteel met haar man en zoon (3) in Breda. In mei 2019 is zij na 6 maanden voorbereiden live gegaan (www.uniekekleintjes.nl

Waarom ben je Unieke Kleintjes gestart?

Mijn inspiratie vloeit voort uit ervaring, ikzelf ben moeder van een prematuur geboren kindje. Ons zoontje Finn is geboren met een termijn van 25 weken en 4 dagen (810 gram).  Op de dag dat wij te horen kregen van de verpleging dat ons zoontje kleertjes mocht gaan dragen was het een uitdaging om betaalbare, passende en vooral praktische kleding te vinden online. Op dat moment was het noodzaak om kleding te hebben die alle slangetjes en draadjes die aan ons kindje bevestigd waren, zo goed mogelijk te geleiden. Ook in de reguliere winkels is maatje 44 vaak nog steeds de kleinste maat waarin je kleertjes kunt krijgen. Daarom ben ik begin dit jaar begonnen om een kledinglijn (vanaf maatje 32) op te zetten waar wij kunnen voldoen aan de eisen van de ziekenhuizen. Daarnaast hebben wij ook natuurlijk kleding in maatje 44 en 50. Deze kleding is zo gemaakt dat ziekenhuis behoevende baby’s zo min mogelijk prikkels ervaren tijdens het om -en aankleden.

 

Wat verkoopt Unieke Kleintjes?

Onze core business is prematuren kleding. Van rompertjes, overslagshirtjes tot complete setjes. Het is fijn als ouders zelf kleertjes te kunnen kopen, te wassen en vervolgens mee te nemen naar het ziekenhuis. Dit geeft het gevoel dat je toch iets voor je kindje kunt betekenen wanneer je als papa en mama je kindje ’s avonds in het ziekenhuis achter moet laten. Daarnaast bieden wij accessoires aan dat de couveusekamer kan opvrolijken zoals couveuseknuffels, couveusedoeken en diverse mijlpaal attributen. Het is zo belangrijk om ieder stapje vooruit van je kindje te vieren, hoe klein dan ook! In de prematuren “wereld” bestaat er een gezegde; “Every little step is a big Miracle.”

Wat maakt Unieke Kleintjesuniek?

Wij leveren maatwerk pakjes. Dus als er ouders zijn die graag een prematuren pakje maat 32, 34, 40 e.g. willen met een specifieke stofkeuze, dan is dat mogelijk. Maatje 32 & 34 worden meestal besteld voor overleden baby’s (sterretjes).  Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het betaalbaar blijft. Wij hebben maanden lang in het Ronald McDonald huis gewoond om zo dicht mogelijk bij ons zoontje te zijn, financieel kon dit soms best lastig zijn. De kosten lopen aardig op, dus ons doel is om ouders te voorzien met een betaalbaar en vooral passend pakje. Destijds waren alle prematuren setjes aan de prijzige kant, omdat er ook niet veel aanbod was.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naastUnieke Kleintjes?

Naast mijn webshop ben ik parttime Office Manager. Een baan waar ik veel voldoening uit haal.

Op welk platform draait Unieke Kleintjes?

CCV

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Sinds dat ik online ben met de webshop is mijn zakelijke Facebook ook gelijk live gegaan. Er komt behoorlijk wat kijken bij het opzetten van een webshop en daarom is Instagram later pas opgezet. Naast dat ik hoop dat Social Media tot verkoop kan leiden, heb ik ook een blog dat op Facebook wordt gepubliceerd. Ik vind het belangrijk dat ouders over  hun ervaringen kunnen praten, voor erkenning, maar ook voor de verwerking.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het regelen van alles. Ik ben constant “aan” in mijn hoofd met nieuwe plannen. Maar het belangrijkste zijn blije klanten.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Naamsbekendheid krijgen en zo dus meer bezoekers en klanten genereren.

 

Wat zou je graag nog met Unieke Kleintjes willen bereiken?

Ik ben volop het SEO gebeuren aan het leren, ik ben ervan overtuigd dat ik mijn webshop nog niet ten volle benut! Daar mijn hoofdverkoop via via gaat en ik iedere week wel een verkoop heb, is mijn webshop een tweede kanaal. Binnenkort sta ik op twee markten en ben super benieuwd (en nu al enthousiast) hoe dat gaat lopen.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

 Volg je passie en bedenk vooraf goed waar je heen wilt. Schrijf voor jezelf een businessplan uit, zo heb je de meeste noodzakelijke punten wel getackeld. En fouten maken is niet erg, daar leer je van!

 

 

Wil je ook deelnemen aan Behind the shop? Meld je dan aan via deze link

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het