fbpx

Meer volgers op Instagram, welke webshop eigenaar wilt dat nou niet?

Wie wilt het nou niet, ieder persoon of ondernemer wilt meer volgers op Instagram. Voor ondernemers is het belangrijk om veel volgers te hebben, zo ben je beter vindbaar voor potentiële klanten en hoe meer volgers jij hebt hoe hoger je komt te staan in het algoritme op Instagram. Ondanks je dagelijks leuke video’s en foto’s plaatst, blijven de volgers nog een beetje achter. Geeft vooral niet op en blijf content plaatsten. In deze blog geven we een aantal tips hoe je meer volgers kunt krijgen. 

1. Start met het regelmatig posten van berichten

Veel mensen vinden het lastig op iedere dag weer een nieuwe bericht te maken en te plaatsen op Instagram. Wat je bij veel bedrijven ziet is dat zij 1 of 2 dagen de tijd nemen om veel content te maken die zij over bijvoorbeeld de hele maand vooruit kunnen plannen. Zo hoef je niet elke dag tijd in te plannen om content te maken en ben je voor iedere dag voorzien.  

Wat is dan regelmatig posten? Probeer eens een maand lang elke dag achter elkaar een bericht te plaatsten. Als je dit eenmaal doet zul je merken dat je account stap voor stap een beetje meer gaat groeien. Plaats jouw berichten op het ‘goede’ moment, kijk waneer jouw doelgroep het meest actief is.

2. Pas SEO toe in Instagram 

De kans is groot als je net begint dat jij nog niet gevonden wordt met jouw shop op Instagram. Dat is natuurlijk dood zonde, want hierdoor mis je de mensen op Instagram als zij de zoekmachine gebruiken en opzoek zijn naar iets wat jij verkoopt. 

Op Instagram heb je een gebruikersnaam en jouw naam. Je naam kan worden opgepakt in de zoekfunctie van Instagram. Heb jij daar nu jouw bedrijfsnaam staan? Dan is het tijd om naar je profiel te gaan en dit meteen aan te passen! Zet de producten die je verkoopt neer bij je naam. Verkoop jij bijvoorbeeld damesmode en dat is wat er in je profiel staat, dan wordt jouw account gevonden. 

3. Gebruik hashtags onder je post

Deze tip heb je waarschijnlijk al vaker voorbij horen komen. Waarom hashtags? Hashtags zorgen ervoor dat jouw profiel onder een groter publiek zichtbaar wordt. Dit levert je uiteindelijk ook meer bekendheid op. 

Bij het gebruiken van hashtags is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet. Je hebt zo veel verschillende soorten hashtags. Ten eerste moeten hashtags bij je bedrijf passen, daarnaast speelt het bereik van een hashtag ook een grote rol in de prestaties. Er zijn hashtags die miljoenen keren worden gebruikt. Veel mensen denken daardoor dat ze deze moeten gebruiken. Doordat deze zo veel gebruikt wordt, wordt jouw bericht ook binnen enkele seconden overspoeld door andere berichten.

4. Volg jouw volgers terug en ga het gesprek aan

Als mensen eindelijk de volg button hebben gevonden, kan het waardevol zijn om hun terug te volgen. Zo creëer je meer engagement en waardering onder je volgers. Instagram creëert dan zelf een lijst met suggesties die je kunt gaan volgen die passen bij jouw bedrijf.

Een teken van groei is als jouw volgers ook op je berichten gaan reageren. Zorg dat je ook tijd vrij maakt om op de reacties te reageren, het hoeft niet veel te zijn, maar een bedankje of een compliment kan gewaardeerd worden. Stel ook vragen, om de betrokkenheid te verdubbelen.

Een bericht met veel reacties en likes ziet Instagram als populair en zal dit bericht meer zichtbaarheid geven, waardoor het nog meer mensen bereikt.

Ga jij aan de slag met onze tips om jouw Instagram account te laten groeien?

meer blog berichten