fbpx

Hoe krijg ik meer kopende klanten in mijn webshop?

Als webshopeigenaar vraag je je vast af hoe je meer klanten kunt krijgen die daadwerkelijk iets kopen. Het hebben van veel bezoekers op je webshop is natuurlijk leuk, maar het is nog leuker als deze bezoekers ook klanten worden. Zonder bestellingen heb je natuurlijk vrij weinig aan je webshop. In dit blog bespreken we alles wat je moet weten over hoe je meer kopende klanten krijgt in jouw webshop!

Hoe kom ik aan klanten voor mijn webshop?

Een manier om meer klanten op jouw webshop te krijgen is door middel van SEO (Search Engine Optimization). SEO is een verzameling van technieken die worden gebruikt om ervoor te zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google verschijnt. Hierdoor zullen meer mensen jouw webshop vinden en dus ook sneller overgaan tot aankoop van jouw producten. Een belangrijk onderdeel van SEO is het gebruik van zoekwoorden. Dit zijn woorden of zinnen waarop mensen zoeken in zoekmachines. Een andere manier om SEO in te zetten voor jouw webshop is door middel van content creatie. Door het regelmatig plaatsen van relevante en kwalitatieve content op jouw website, zul je hoger scoren in de zoekresultaten. Zoals je ziet, komt er bij SEO best veel kijken dus. Bij Mrs. E-commerce helpen wij jou met het optimaliseren van SEO voor jouw webshop!

Maak een goede eerste indruk

Je kan nog zo veel bezoekers hebben, maar ze moeten wel actie ondernemen op jouw pagina. Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Zorg er daarom voor dat je webshop er tiptop uitziet! Besteed hier dus veel aandacht aan, zorg voor een overzichtelijke indeling en mooie productfoto’s. Zorg er ook voor dat alles goed werkt. Het is belangrijk dat jouw webshop snel laadt, anders haken bezoekers al snel af. Het moet voor klanten heel makkelijk zijn om alles te vinden en te kunnen bestellen. Een goede gebruikerservaring is belangrijk voor veel bestellingen. Zorg dat klanten gemakkelijk kunnen afrekenen en bied verschillende betaalmethoden aan. Door verschillende betaalmethoden aan te bieden, vergroot je de kans dat bezoekers daadwerkelijk iets kopen.

Hoe zorg je dat je veel bestellingen krijgt in je webshop? 

Verkoop meer door upselling en cross-selling. Upselling betekent dat je een duurdere versie of upgrade aanbiedt van het product dat de klant wil bestellen. Cross-selling betekent dat je gerelateerde producten aanbiedt die de klant misschien ook interessant vindt. Door deze technieken toe te passen, zorg je dat de klanten meer, of duurdere, producten bestellen. Je kunt ook kortingen geven om meer bestellingen te krijgen. Door tijdelijk korting te geven op producten, stimuleer je klanten om iets te bestellen. Ook kun je kortingscodes aanbieden aan nieuwe klanten om ze te verleiden tot een eerste aankoop. Zorg wel dat de kortingsacties niet ten koste gaan van je winst en dat je nog steeds genoeg marge hebt.

Last but not least… zorg voor goede klantenservice!

Een goede klantenservice is belangrijk om klanten tevreden te hebben en te houden. Zorg ervoor dat je bereikbaar bent via verschillende kanalen en reageer snel op vragen en opmerkingen. Veel klanten vinden het fijn om te kunnen bellen of om een WhatsAppje te kunnen sturen. Een blije klant, is een kopende klant!

Met deze tips vergroot je de kans op succes van je webshop. Heb jij nou meer hulp nodig bij jouw webshop? Neem dan zeker een kijkje op onze website, we helpen je daar graag verder!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen