fbpx

BEHIND THE SHOP: ABOUT ILUH

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan About Iluh.

Ivette is al 20 jaar gelukkig samen met Jeroen, waarvan 16 jaar met elkaar getrouwd. Twaalf jaar geleden kregen zij te horen dat zij geen kinderen kunnen krijgen. Wat volgde was een rollercoaster van emoties, hormoonwisselingen en een aantal heftige buikoperaties. Ruim een jaar na dit nieuws zaten ze in het vliegtuig naar Bali en bezochten ze voor het eerst het kindertehuis Garuda House Bali. Vanaf dat moment werden ze mom and dad van 20 meisjes. Samen houden haar man en zij enorm van reizen. Yvette schrijft hier heel graag over en haar man fotografeert. 

In november 2011 is ze voor het eerst gestart met een webshop, toen nog onder de naam Care4Fair. In 2012 hebben ze voor het eerst inkopen gedaan op Bali en hebben ze dit laten verschepen naar Nederland. Eind 2017 is ze langzaam gestopt met die webshop.  Ze had geen controle meer over wat ze allemaal verkocht. Het assortiment was veel te breed en overal had ze net te weinig voorraad van. 

Maar begin dit jaar begon het haar toch te kriebelen. Met haar website About Iluh (www.aboutiluh.com) blogt ze over hun reizen en ze vond het wel leuk om daar weer een kleine webshop bij te hebben. Zo is ze langzaam aan dit jaar weer gestart.

Waarom ben je About Iluh gestart?

De reden waarom ik in 2011 gestart ben was dat ik dat moment zag dat veel fairtrade producten alleen maar via wereldwinkels werden verkocht. Tussen de maker van het product en de consument zaten in mijn ogen te veel schakels, waardoor het product over het algemeen duurder wordt. Omdat wij elk jaar naar Bali gaan, besloot ik direct bij de makers van het product inkopen te gaan doen. Dicht bij de bron. En ik kon het zelf versturen naar Nederland, waardoor de kosten ook lager bleven. 

Ik wilde iets goeds doen. Mensen helpen op Bali door mijn producten rechtstreeks bij hun in te kopen en met de verkoop van de producten, gaat een deel naar ons project Stichting Garuda House Bali, een kindertehuis op Bali. 

De reden waarom ik begin dit jaar weer ben begonnen is omdat het weer begon te kriebelen. Het is nu nog een kleine webshop. Maar met de verkoop van mijn producten, gaat nog steeds een deel van de opbrengst naar Stichting Garuda House Bali, waardoor meisjes op Bali naar school kunnen gaan.

 

Wat verkoopt About Iluh?

Op dit moment verkoop ik fairtrade reisproducten. Dit zijn producten zoals sarongs, toilettassen, strandtassen, notitieboekjes. Handige items die iedere reiziger mee zou moet nemen op reis.

In september gaan wij weer naar Bali en hoop ik daar natuurlijk weer mooie items in te kopen. Dus hou de webshop in de gaten 😉

Wat maakt About Iluh uniek?

Dat de webshop vooral draait om de meisjes van het Garuda House een kans te geven en naar school te laten gaan. Met de webshop wil ik het Garuda House meer zichtbaar maken. En een deel van de opbrengst gaat ook naar het Garuda House. 

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast About Iluh?

Samen met mijn man hebben wij een kindertehuis op Bali, Stichting Garuda House Bali. Veel van onze vrije tijd zijn wij bezig met het kindertehuis. We staan vaak op markten, geven presentaties en we organiseren benefiets om geld in te zamelen voor de meisjes van het Garuda House.
Mijn man is fotograaf. Zelf ga ik vaak mee met fotoshoots voor ondernemers of bruidsreportages. 

Op welk platform draait About Iluh?

Woocommerce, WordPress

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Op dit moment ontvang ik geen klanten via Instagram. Via Facebook wel een aantal.

Facebook: www.facebook.com/aboutiluh

Instagram: www.instagram.com/ivette_213

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het op zoek gaan naar nieuwe producten die ik kan verkopen in mijn webshop. Ik verheug me daarom ook wel op onze reis naar Bali. Natuurlijk ook om onze meisjes van het kindertehuis weer te zien. Maar ook om inkopen te mogen doen. Ik kan daar zelf zo hebberig van worden 😊

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Wat ik nog wel eens moeilijk vindt is om vooral mijzelf te laten zien op social media. Maar dat is vooral omdat ik dan uit mijn comfortzone moet stappen. Ik weet hiervan dat dit bij mij zelf ligt. Met kleine stapjes kom ik er wel.

Wat zou je graag nog met About Iluh willen bereiken?

Ik zou wel groter willen worden met de webshop. En in de toekomst zou ik wel meer met dropshipping willen gaan doen. Lijkt me ook wel fijn, zelf niet te veel voorraad, maar wel verkopen. Maar dat ben ik aan het uitzoeken. Dus wie weet gaat dat nog gebeuren.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Wanneer je iets wilt gaan doen, begin er ook mee! Er is zoveel mogelijk.  Ook al begin je heel klein en heel langzaam, het is een begin. Doe wat je leuk vindt.

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te