fbpx

BEHIND THE SHOP: ALL4KIDSSHOP

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan All4kidsshop.

Tonnie (64) is getrouwd en moeder en oma. Ze heeft naast All4kidsshop nog 3 andere webshops. Haar eerste webshop is zij in 2006 begonnen. All4kidsshop (www.all4kidsshop.nl) heeft zij overgenomen in 2011.

Waarom ben je All4kidsshop gestart?

Mijn kleinzoon is de aanleiding voor deze webshop. Hij gleed toen hij net ging lopen steeds uit op ons parket dus moesten er anti slip sokjes komen. In die tijd was dat nog best lastig. Ze waren er wel voor baby’s die nog niet lopen maar bijna niet voor peuters. Nu zijn er anti slip sokken te kust en te keur zowel voor kinderen als voor volwassenen. Wij hebben meer dan 100 verschillende soorten in de shop.

 

Wat verkoopt All4kidsshop?

Alhoewel de naam All4kidsshop anders doet vermoeden verkopen we sokken voor kinderen en volwassenen. Uiteraard anti slip sokken waar het mee begonnen is. Maar ook diabetessokken, felgekleurde sokken, thermo sokken, bamboesokken, souvenir sokken, wiet sokken, kerstsokken, maillots, kniekousen, mismatched sokken enz. 

Dekbedovertrekken in alle maten, van ledikantmaat tot lits-jumeaux maat en in de winter een uniek assortiment kerst dekbedovertrekken.

Verder vind je er allerlei cadeau artikelen zoals sokken in giftbox, fun boxershorts, zakdoeken, schorten, ovenwanten.

 

 

Wat maakt All4kidsshop uniek?

De webshop is uniek omdat ik altijd zoek naar iets dat nog niet overal te koop is. Jaren geleden waren we de 1e webshop met kerstsokken, daarna de kerst dekbedovertrekken. Als laatste aanwinst hebben we de mismatched sokken. Ontzettend leuke verschillende sokken, Dus bijvoorbeeld een doosje met 5 verschillende flamingo sokken, allemaal anders maar toch bij elkaar passend. Een enorme hype en vindt men 2 verschillende sokken toch te heftig koop je 2 dezelfde doosjes dan heb je 5 paar gewone sokken. Maar als je eenmaal 2 mismatched sokken hebt aangedaan gebeurt er iets. Je hebt meteen leuke aanspraak, mensen vinden het grappig en je straalt ook uit dat je een uniek persoon bent. Onze kleinzoon van 7 is mijn grootste ambassadeur. Elke dag zoekt hij zelf uit welke 2 verschillende sokken die dag vriendjes zijn. Dat mag zelfs uit verschillende sets zoals aan de ene voet een The Mashers sok en aan de andere voet een Game Over sok. 

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast All4kidsshop?

Ik heb nog 3 andere webshops, namelijk www.enveloppenwebshop.nl met verzendverpakkingen, www.staalband-bandstaal.nl waar we stalen omsnoeringsband verkopen en www.babyshopbambineke.nl met doop- en feestkleding voor baby’s en kinderen.  Tevens ben ik importeur en vertegenwoordiger van Blooming Bath, het zachte opvouwbare babybad. Aan de verschillende webshops heb ik mijn handen vol.

 

Op welk platform draait All4kidsshop?

Mijnwebwinkel.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Facebook en Instagram, ik heb niet het idee dat ik daar veel klanten vandaan heb. Merendeel komt via Google of mond tot mond reclame in de shop terecht.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De vrijheid van inkopen wat je zelf leuk vindt, de mogelijkheid te werken op plekken en tijden die je het beste uitkomen. Verzenden van bestelling moet uiteraard overdag vanuit het magazijn gebeuren maar teksten voor de website maken kan je doen wanneer je wil. Desnoods met de laptop onder de parasol in de tuin. 

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het blijft een uitdaging om steeds weer te zoeken naar uniek assortiment voor een betaalbare prijs. Wat ik moeilijk vind is je webshop onder de aandacht te houden en de juiste doelgroep te bereiken. Ik ben geen echt netwerk mens en bestook ook geen vrienden en/of familie met mijn shops en doe bijna niet aan adverteren. 

Wat zou je graag nog met All4kidsshop willen bereiken?

Pfffff. Ik realiseer me steeds meer dat bijna 65 toch een leeftijd is waarop andere mensen gaan afbouwen. Dus bij veel plannen denk ik, zou je dat nu nog wel doen. Van anti slip sokjes voor kinderen is de shop uitgegroeid tot een winkel van sinkel maar door de naam van de shop zijn er ook veel mensen die denken ik zoek geen kindersokken dus daar moet ik niet zijn. Hier zou dus een hele verbetering in aangebracht kunnen worden met een andere domeinnaam. Bovendien is de shop echt aan modernisering toe. Niet wat assortiment betreft maar wel in uiterlijk en uitstraling. Maar stel dat ik binnen een redelijke tijd deze of een van de andere shops wil verkopen kan degene die het overneemt beter zijn/haar eigen stempel er op drukken. Ik vergelijk het met het kopen van een huis. Er kan beter een hele slechte keuken in zitten die je naar eigen smaak gaat vervangen dan dat er een prachtige keuken in zit die helemaal je smaak niet is. Dan heeft het te veel geld gekost om hem weg te doen en kijk je jaren tegen een keuken aan die eigenlijk niet naar je zin is.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

DOEN. Maar wees wel realistisch. Begin niet een shop waar er al 13 van in een dozijn zijn. Zoek naar aparte dingen en begin klein om te kijken of het iets voor je is. Of neem een bestaande shop over zodat je al een basis hebt en het alleen maar naar je eigen zin hoeft te maken.  Laat je niet tegenhouden door allerlei bomen op de weg. Je bent regisseur van je eigen leven en carrière. Zorg dat je iets verkoopt waar je feeling mee hebt dan blijft het leuk. 

 

meer blog berichten