fbpx

BEHIND THE SHOP: LITTLE GOODIES

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Little Goodies.

Linda (35) is bijna 8 jaar getrouwd met de liefste. Samen hebben zij 2 dochters (Esmée 5 jaar en Emily 3 jaar) en ze  wonen in het mooie Westland. Op 10 mei 2018 heeft zij de digitalte deuren geopend van Little Goodies (www.littlegoodies.nl).

Waarom ben je Little Goodies gestart?

Eigenlijk al na de geboorte van m’n eerste dochter. Ik zag zoveel leuke shirtjes en rompertjes voorbij komen wat het dan toch net niet was dat ik dacht dat kan ik zelf toch ook? Zo ben ik langzaam aan een beetje dingen gaan uitproberen en het als cadeautjes weg gaan geven aan familie en vrienden die kleintjes kregen. Dit werd erg enthousiast ontvangen dat het steeds meer begon te kriebelen om er echt iets mee te doen. Maar die stap is dan toch wel een dingetje en mijn middle name is ‘perfectionist’ dus dat in combinatie met een gezin heeft het toch een tijd geduurd voordat ik de stap heb genomen. 

Wat verkoopt Little Goodies?

Ik verkoop handgemaakte producten voor alle lieve en stoere mini’s maar heb daarnaast ook leuke items voor jezelf. Je kan bij mij terecht voor hippe en gepersonaliseerde babyshirts en kindershirts, leuke tassen en diverse items voor op de kinderkamer.  Daarnaast heb ik ook een collectie kaarten ontworpen die ik in de webshop verkoop. Dit laatste ben ik gaan doen omdat er de laatste tijd nog weinig een persoonlijk kaartje wordt gestuurd. Een kaartje is persoonlijk en leuk om te ontvangen.

Wat maakt Little Goodies uniek?

Alles wordt met de hand gemaakt dus er is veel mogelijk. Zo kunnen veel producten gepersonaliseerd worden en kan er altijd een berichtje gestuurd worden door de klant wanneer die net even op zoek is naar iets anders. Dan bekijk ik graag samen met de klant wat de mogelijkheden zijn.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Little Goodies?

Naast de webshop ben ik ook 3 dagen werkzaam bij een grote uitzendorganisatie als accountspecialist. Dit werk doe ik alweer ruim 9 jaar met veel plezier.

Op welk platform draait Little Goodies?

Ik maak gebruik van mijnwebwinkel en daar ben ik tot nu toe erg tevreden over.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Instagram, Facebook en Pinterest. Al moet ik met het laatste echt nog wel veel meer aan de slag. Ik haal zeker wel klanten uit Instagram en Facebook maar denk dat ik daar absoluut nog meer uit zou kunnen halen.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Naast blije klanten vind ik het aller leukste het ontwerpen en bedenken van nieuwe producten.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Tijd is echt een uitdaging! Ik heb zoveel leuke ideeën en wil het dan graag ook allemaal gelijk al uitwerken, maar dat lukt helaas tijd technisch niet. Ik schrijf nu alles in een boekje op en zodra er dan ruimte is pak ik het erbij en bekijk ik wat ik ga uitwerken. Daarnaast is vindbaarheid op Google ook echt wel een uitdaging maar daar ben ik nu ook stap voor stap bezig door middel van de cursus van ‘SEO meer klanten via Google’ van Mrs. Ecommerce.

Wat zou je graag nog met Little Goodies willen bereiken?

Aan de webshop kan ik nog veel dingen verbeteren op het gebied van SEO dus daar wil ik ook echt mee aan de slag. Mijn doel voor de toekomst is toch wel om de webshop zo uit te breiden dat ik daar fulltime mijn aandacht aan kan geven. Daarnaast lijkt het mij ook erg leuk om in de toekomst wellicht nog iets met workshops te gaan doen maar dat zijn voor nu echt nog hersenspinsels.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Als je het echt wil doe het gewoon doen! Uiteraard is het hard werken maar je krijgt er ook zoveel voor terug.

meer blog berichten