fbpx

BEHIND THE SHOP: ALS NIEUW KINDERKLEDING

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Als Nieuw Kinderkleding.

 

Janneke Heijne (31) woont samen met haar man Dennis, haar zoontjes Daaf en Boet en hun hond Guus in Borne. Op 1 Januari 2020 is zij officieel gestart met haar webshop Als Nieuw Kinderkleding (www.alsnieuwkinderkleding.nl).

Waarom ben je Als Nieuw Kinderkleding gestart?

Al van kinds af aan trek ik graag mijn eigen plan. Ik vind het heerlijk om zelf de lijnen uit te kunnen zetten en lekker bezig te kunnen zijn met mijn eigen onderneming. Ik kom uit een ondernemersfamilie en mijn man heeft ook een eigen bedrijf.
Ik heb 10 jaar met heel veel plezier lesgegeven in het basisonderwijs, maar ging het steeds minder leuk vinden. Mijn passie voor kinderen is er echter niet minder om geworden. Vandaar de keuze voor een webshop in (tweedehands) kinderkleding.

 

Wat verkoopt Als Nieuw Kinderkleding?

Op mijn webshop kun je terecht voor tweedehands kinderkleding voor jongens en meiden in de maten 44 t/m 176.

Wat maaktAls Nieuw Kinderkledinguniek?

Ik ben al een hele tijd onderzoek aan het doen naar het verkopen van tweedehands kinderkleding. Wat ik veel voorbij zie komen zijn rommelige webshops met eveneens rommelig gefotografeerde kleding met veelal kleine vlekjes of pluizig geworden stof. In mijn webshop vind je tweedehands kinderkleding die voldoet aan een heel rijtje eisen. Alleen de netste kleding komt door de keuring en wordt op de webshop geplaatst.
Daarnaast heb ik er voor gekozen om naast merkkleding ook non-merken te verkopen. Ik vind het zo zonde om deze leuke kleding buiten de kijker te houden. Neem bijvoorbeeld kleding van Zara of de Hema. Zij hebben zulke leuke kleding voor mooie prijzen!
Het derde unieke punt aan mijn webshop is dat mensen hun eigen te klein geworden kinderkleding aan mij kunnen verkopen. Ze ontvangen na mijn ‘inspectie’ en hun goedkeuring gelijk hun geld. Ze hoeven (zoals bij veel andere 2ehands winkels) niet eerst te wachten totdat de kleding verkocht is voordat ze hun geld ontvangen.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Als Nieuw Kinderkleding?

Ik ben momenteel nog werkzaam in het basisonderwijs. 3 Juli is mijn laatste werkdag. Daarna ga ik me (naast de zorg voor mijn gezin) volop storten op mijn eigen webshop.

 

Op welk platform draait Als Nieuw Kinderkleding?

Mijn Webwinkel.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja, ik ben actief op Facebook en Instagram. Vrijwel al mijn klanten komen via deze kanalen.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Als er een nieuwe order binnenkomt J!
Ik vind het ook echt heel leuk om aan ‘de achterkant’ van de webshop bezig te zijn. Zoals het inpakken van de bestellingen, het fotograferen van de producten en het contact hebben met mijn klanten en/of inbrengers.
En wat ik ook heel tof vind, is het ontvangen van de pakketjes die naar mij verzonden worden. Dus de pakketjes van mijn inbrengers. Het is altijd weer een verrassing wat er uit de dozen gaat komen!

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

SEO! Ik vind het erg lastig om via andere wegen dan social media gevonden te worden.
Daarnaast vind ik de boekhouding wel een dingetje…

Wat zou je graag nog met Als Nieuw Kinderkleding willen bereiken?

Mijn webshop mag nog wel wat unieker / persoonlijker worden. Ik heb geprobeerd hem overzichtelijk in te delen, maar hij is er wat te strak door geworden.
Daarnaast hoop ik dat SEO me wat beter afgaat in de toekomst.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Begin er gewoon aan en al doende leer je!
Daarmee wil ik niet zeggen dat je je niet hoeft voor te bereiden.. Maar mijn ervaring is dat je al doende steeds een stapje verder komt.

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te