fbpx

BEHIND THE SHOP: BADASS AND CUTE

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Badass and Cute.

 

Sharon (26) is mama van 2 jongens, Levinio (4) en Rezairo (1). Samen met hun en haar vriend Yomar woont zij in Amsterdam. Op 1 november 2018 heeft zij, na een lange voorbereiding, de digitale deuren van Badass and Cute  (www.badassandcute.nl) geopend. Hoe spannend ze dit ook vond, ze heeft er tot nu toe geen dag spijt van gehad. 

 

Waarom ben je Badass and Cute gestart?

Een webshop openen wilde ik eigenlijk al heel lang. Ik ben vrij creatief aangelegd en probeerde van alles, maar kwam nooit tot een juist idee. In mijn hoofd spookte altijd kinderkleding rond en toen heb ik het eigenlijk een tijdje achter mij gelaten. Tijdens mijn zwangerschap van Rezairo kreeg ik een Burn-out en heb me daar uitgevochten. Ik legde alles wat volgens de maatschappij maar moest neer en ben dingen voor mijzelf gaan doen wat ik wilde zonder druk. Daaruit kwam dat ik toch kinderkleding begon te bedrukken en leuke ontwerpen begon te maken. Dit was mijn keerpunt en begonnen de voorbereidingen voor een serieuze webshop. Dit is naar mijn idee geslaagd. Nog steeds helpt de afleiding van het maken van de bestellingen mij om tot rust te komen.

 

Wat verkoopt Badass and Cute?

Voornamelijk stoere en unieke kinderkleding zoals; shirts, sweaters, petten of rompertjes. Vanaf augustus 2019 komt er ook vrouwenkleding online.

Wat maakt Badass and Cute uniek?

De stoere ontwerpen op de kledingstukken maken Badass and Cute uniek.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Badass and Cute?

Op het moment nog niet, maar dit gaat op korte termijn wel veranderen.

Op welk platform draait Badass and Cute?

Ik gebruik mijnwebwinkel voor de webshop.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Jazeker, ik gebruik Instagram en Facebook. Instagram loopt bij mij net wat beter dan Facebook. Maar ik ontvang zeker het grootste gedeelte van mijn klanten via social media.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het ontwerpen en uitwerken van nieuwe ideeën, maar ook zeker het maken van bestellingen vind ik heerlijk.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het zichtbaar maken van mijn webshop op internet tussen al die grote webwinkels. Eerlijk gezegd moet ik daar ook echt wel even wat meer tijd voor inplannen.

Wat zou je graag nog met Badass and Cute willen bereiken?

Mijn doel nadat ik de webshop opende (want dat is nog geen jaar geleden) wilde ik minimaal 50 bestellingen hebben gemaakt. Dat is al gelukt. Yeah, ik was super blij natuurlijk. Nu? Een leuke vrouwen lijn online plaatsen. Daar ben ik dan ook druk mee bezig. Mijn doelen zijn zo te lezen niet super groot, maar heerlijk om naar toe te werken.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Neem goeie voorbereidingen en ga niet te gehaast aan het werk. Durf de sprong te nemen en ga er 100% voor. Voor mij heeft het namelijk heel goed uitgepakt en zeker qua persoonlijke groei.

meer blog berichten