fbpx

BEHIND THE SHOP: BIJ EVA

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Bij Eva.

Eva (27) is 10 augustus 2017 gestart met haar bedrijf. In november 2017 opende de digitale deuren tot haar webshop. In mei van dit jaar is de webshop van Bij Eva (shopbijeva.nl) helemaal vernieuwd.

Waarom ben je Bij Eva gestart?

Ik ging als klein meisje al met zelfgemaakte kaarten en sieraden langs de deuren en
stond op Koninginnedag graag op de markt. Handvaardigheid was mijn lievelingsvak en tijdens mijn studie maakte ik kennis met het Adobe pakket. Dat in combinatie met mijn liefde voor persoonlijke en handgeschreven kaartjes, maakte dat ik cardsbyeva startte. Daarnaast kon ik in winkels vaak net niet vinden wat ik leuk vond.
De reden dat ik de webshop ben gestart, is dat ik zocht naar andere manier om de kerstcollectie te kunnen verkopen dan via social media.

Wat verkoopt Bij Eva?

Eigen label kaarten, miniposters, clipboards, canvastassen en binnenkort waarschijnlijk ook stationery. Daarnaast verkoop ik vegan zeepjes, kaarsen, boeken en handgemaakte kleden uit Portugal.

Wat maakt Bij Eva uniek?

Ik wil mij met name focussen op handgemaakte producten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat producten op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd. Zover is het nu nog niet. Ik ben heel blij met de zeepjes van Zeeplokaal en de kleden uit Portugal. Het assortiment zal de komende tijd nog flink wisselen en uitbreiden, waar ik
ontzettend veel zin in heb! Half augustus reis ik weer naar Portugal om nieuwe kleden uit te zoeken.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Bij Eva?

Sinds 1 juni dit jaar niet meer in loondienst als Brand Manager, maar ik ben naast de webshop wel werkzaam als Grafisch Ontwerpster.

 

Op welk platform draait Bij Eva?

Ik gebruik WordPress in combinatie met WooCommerce, in eerste instantie zelf gebouwd, maar de nieuwe webshop heb ik wel hulp bij gehad.

Bereik je veel klanten via Social media?

Jazeker! Ik gebruik Facebook, Instagram & Pinterest. Veel van mijn klanten volgen mij ook op social media.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De bestellingen en leuke berichtjes achteraf. Ik ben oprecht blij met elke bestelling die binnenkomt en doe regelmatig vreugdedansjes! Toen ik na het lanceren van de nieuwe webshop een tas vol pakketjes op de post mocht doen, kon mijn zomer al niet meer stuk.
Ik moet alleen nog even oefenen op het niet te persoonlijk opvatten, als er even niets binnenkomt. Ik merk wel dat het in de zomerperiode wat rustiger is.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik moet nog wat meer verkeer gaan genereren naar de website. Daar liggen gelukkig wel al genoeg plannen voor klaar. Op dit moment is het vooral wennen om fulltime aan mijn eigen bedrijf te werken, maar natuurlijk mega leuk!

Wat zou je graag nog met Bij Eva willen bereiken?

Ik heb heel veel grote plannen, maar heb mezelf tot en met september de tijd gegeven om ze uit te werken en een volgorde te bepalen. Dingen weg te strepen en toe te voegen en uiteindelijk een actieplan te maken. Nu ben ik met name met de voorbereidingen bezig.

Om een doel te noemen, ik zou het heel tof vinden als mijn kaarten voor het einde van het jaar in meer dan 50 winkels in Nederland verkocht worden.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Maak tijd voor jezelf en daarmee ook voor je creativiteit. Ik combineerde mijn webshop met een bijna full-time baan, grafisch ontwerp opdrachten, paard, vriend, vrienden etc.
Nu ik dat niet meer doe en regelmatig echt weekend heb (behalve als ik op de markt sta), geniet ik daar desde meer van!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen