fbpx

BEHIND THE SHOP: BINNENPRET

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan BinnenPret

 

Eef Bruisten (34) woont samen met haar vriend Dirk. Samen hebben zijn een zoontje van 4, en een eigenwijze teckel. Dit jaar bestaat bedrijf alweer 10 jaar. De website BinnenPret (www.binnen-pret.nl) is ondertussen alweer website nummer 3.

Waarom ben je BinnenPret gestart?

In 2009 heb ik een auto ongeluk gehad, met een lang revalidatie traject als gevolg. Maar thuis stil zitten is niet aan mij besteed. Daarom ben ik in 2010 gestart met BinnenPret. Sneller dan de planning, maar ik ben er van overtuigd dat ik anders toch ooit voor mezelf zou zijn begonnen.

Wat verkoopt BinnenPret?

Bij BinnenPret vind je alles voor in en om de babykamer. Dekentjes, wikkeldoeken, aankleedkussenhoezen en matchende commodemandjes. Maar ook boxkleden en badcapes kun je hier vinden. Alles is 100% eigen ontwerp en handgemaakt.

Wat maakt BinnenPret uniek?

Bij BinnenPret kun je de babyuitzet zelf ontwerpen. Al onze artikelen zijn geheel naar eigen wens samen te stellen. Je start met het kiezen uit een aantal basisstoffen in verschillende kleuren. Deze kun je weer combineren met leuke trendy prints. Daarna maak ik het met heel veel liefde voor je!

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast BinnenPret?

Nee, BinnenPret is mijn (meer dan) fulltime baan.

 

Op welk platform draait BinnenPret?

Deze website is in WordPress gemaakt met bijbehorende webshop in Woocommerce.

 

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik vind het altijd erg lastig te pijlen waar klanten precies vandaan komen. Uiteraard ben ik actief op FB en Insta. Op Facebook heb ik heel veel trouwe volgers. Instagram begint steeds populairder te worden merk ik. Ook via Pinterest word ik veel gevonden.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste vind ik het mama’s to be te helpen bij het creëren van mooie producten voor op hun babykamer. Dit geeft de babykamer net dat beetje extra. Het eerste eigen plekje van je baby.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het hele gebeuren achter de schermen van de webshop vind ik het aller moeilijkste. Van het technische gedeelte heb minder verstand. Vaak kosten kleine aanpassingen mij erg veel tijd.

Wat zou je graag nog met BinnenPret willen bereiken?

Ik ben trots op wat ik de afgelopen jaren heb bereikt, maar natuurlijk zou ik nog willen groeien. De naamsbekendheid van BinnenPret als merk vergroten en uitbouwen.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Durf risico te nemen en te investeren. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar vaak is dit het wel waard. Gebruik daarbij de kennis en ervaring van professionals. Je kunt gewoon niet alles in je eentje. Je hebt gewoonweg niet overal verstand van.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen