fbpx

BEHIND THE SHOP: BOCCALE

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Boccale.

Koen (27) heeft in oktober 2018 de digitale deuren van Boccale ( www.boccale.nl ) geopend.

Waarom ben je Boccale gestart?

Ik ben zelf al jaren werkzaam in de online marketing en heb dan ook veel klanten al geholpen met hun websites. Zelf was ik altijd op zoek naar het juiste project. Tot ik vorig jaar zelf sportprijzen moest bestellen en het mij gelijk opviel hoe verouderd al de webshops waren. Veel webshop hadden nog een levertijd van 5 dagen en hadden maar beperkte mogelijkheden om online te bestellen.

Vanaf dat moment had ik besloten om de sportprijzen markt op te schudden. Vanaf dag 1 bieden wij levering binnen 1 werkdag aan en willen wij de beste klantenservice bieden die er mogelijk is.

 

Wat verkoopt Boccale?

Wij verkopen alles op het gebied van sportprijzen, dus denk aan Bekers, medailles, kampioensschalen etc. 

Al deze prijzen kunnen worden gepersonaliseerd. Dus mensen kunnen hun eigen tekst door ons laten graveren.

 

Wat maakt Boccale uniek?

Onze webshop is uniek doordat wij producten kunnen leveren binnen 1 werkdag. Dit is inclusief persoonlijke gravering van de producten.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Boccale?

Naast de webshop help ik nog steeds meerdere bedrijven met hun online marketing werkzaamheden. Dit wordt alleen steeds minder omdat Boccale zo hard aan het groeien is.

 

Op welk platform draait Boccale?

Boccale draait op WordPress.

Bereik je veel klanten via Social media?

We maken alleen gebruik van social media om te adverteren, hierdoor komen veel mensen weer terug bij ons. Verder zijn we niet actief op Social media. Hier zit dan natuurlijk ook nog een verbeterpunt voor ons.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste is om specifieke wensen van klanten te vervullen en op zoek te gaan naar een product wat het beste past bij de wensen van de klant.

Daarnaast geeft het natuurlijk altijd een kick als je bestelling hebt gekregen diep in de nacht. Dat gevoel zal nooit wennen.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het lastigste blijft altijd om unieke teksten voor elk product en elke categorie te schrijven. Veel producten zijn toch hetzelfde en dan schrijf je toch alweer snel hetzelfde. Wat natuurlijk belangrijk voor Google is om overal unieke teksten te hebben.

Wat zou je graag nog met Boccale willen bereiken?

Ik zou graag de personaliserings mogelijkheden voor producten nog verder verbeteren zodat mensen echt precies kunnen zien wat ze gaan bestellen.

En voor de toekomst; we zijn sinds een maand actief in de Duitse markt met Boccale.de. Hier moet natuurlijk nog veel aan gebeuren maar het doel is daar precies zoals in Nederland om de markt op de schudden en ook daar een mooie webshop neer te zetten.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Zoek naar producten waar vraag naar is in de markt, als je dit hebt gevonden in het magische woord natuurlijk altijd, DOEN. Door snel een webshop op te zetten zie je al snel wat goed gaat en vooral wat niet goed gaat. Door dit te doen blijft het niet alleen maar idee in je hoofd.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen