fbpx

BEHIND THE SHOP: BY NICI

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan By Nici

 

Mijn webshop heet By Nici en de URL is www.bynici.nl. Ik ben Nicole Timmerman, getrouwd, moeder van een zoon (10) en een dochter (8), woonachtig in Woudrichem en ik ben onlangs 37 jaar geworden. Mijn webshop opende ik op 2 september 2020.

Waarom ben je By Nici gestart?

Ik verkocht al cosmetica als distributeur bij een netwerkmarketingbedrijf, genaamd Federico Mahora, ook wel FM genoemd. Daar had ik een link naar mijn ‘eigen’ webshop, in eigendom van FM. Maar ik voelde dat ik mijn aanbod wilde/moest veranderen. De vraag naar schone, duurzame en milieuvriendelijke cosmetica werd steeds groter. En privé wilde ik me daar ook meer op gaan focussen. En zo ontstond het idee voor mijn echte eigen webshop.

Wat verkoopt By Nici?

Ik verkoop ‘groenbewuste’ producten voor uiterlijke verzorging in de breedste zin. Make-up, huidverzorging, haarverzorging en mondverzorging. Alle producten zijn lief voor jou en de planeet. Natuurlijke en biologische ingrediënten, dierproefvrij, grotendeels vegan en vrij van microplastic.

Wat maakt By Nici uniek?

Mijn webshop is niet alleen een winkel waar je een product besteld. Er is, indien gewenst, persoonlijk contact, men kan om productadvies vragen vóór aanschaf van een product. Ik heb de kennis om de klant echt te helpen met zijn of haar probleem.

White towels on white table with copy space on blurred bathroom background. For product display montage.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast By Nici?

Als visagiste geef ik workshops, 1-op-1 adviezen en verzorg ik bruidsmake-up. Door Corona ligt dat werk compleet stil. Op dit moment voel ik me dan ook meer een webshopeigenaar met alle kennis van een visagiste. En verrassend genoeg, ik vind het fantastisch werk!

Op welk platform draait By Nici?

Ik had al een website bij Mijndomein, logischerwijs heb ik ook daar de webshop als platform in gebruik.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van FB en Insta. Ik merk dat FB echt dramatisch is qua bereik momenteel en haal nieuwe klanten nu dus vooral via Instagram. Pinterest heb ik ook in gebruik, maar ik ben er nog te weinig mee bezig. Op LinkedIn heb ik mijn account verwijdert, daar zit mijn doelgroep echt niet.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Reactie die ik krijg na het geven van een productadvies is zo mooi. Het is een uitgebreid en helder advies. Een echte hoe, wat en waarom. En wanneer de klant vervolgens dan ook daadwerkelijk enthousiast is na gebruik van het product, doe ik even een dansje van blijdschap. Zo fijn om iemand met mijn kennis dan ook echt te kunnen helpen.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Wat ik lastig vind is de vindbaarheid in zoekmachines goed op poten zetten. Dus die jou welbekende SEO. En dan is het mijn uitdaging om de rust te vinden en mezelf eraan te herinneren dat Rome ook niet in 1 dag is gebouwd. (Ik ben nogal van het NU. Ik wil dat alles in 1 keer goed is. Maar zo werkt het niet.

Wat zou je graag nog met By Nici willen bereiken?

Mijn doel is om te groeien, meer omzet. Ik wil mezelf een salaris kunnen geven die vergelijkbaar is met het 24 uurs contract die ik in loondienst had. Zover ben ik echt nog niet. En om dat te bereiken moet ik ervoor zorgen dat alles klopt. De online vindbaarheid en offline bekendheid.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Dé tip is: Als je hulp nodig hebt, vraag er dan om! Je kunt echt niet alles weten, ieder z’n vak. Dus zoek iemand die verstand heeft van datgene waar je tegenaan loopt, het neemt je frustraties weg. Want eigenaar zijn van een webshop is fantastisch!te towels on white table with copy space on blurred bathroom background. For product display montage.

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het