fbpx

BEHIND THE SHOP: BYSTUDIO-STEEF

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Bystudio-Steef

 

Stefanie (32) is een vrolijke chaoot en een altijd bezige bij. In 2018 is haar webshop Bystudio-Steef (www.bystudio-steef.nl) live gegaan.

Waarom ben je Bystudio-Steef gestart?

Al jaren riep ik met kerst, wat zou het toch leuk zijn he om dan mijn zelf ontworpen kerstkaarten te versturen. Na een paar jaar moest mijn vriend het zat zijn 😉 Na onze vakantie kreeg ik een schop onder mijn kont en was het tijd om eindelijk die toffe kerstkaarten te ontwerpen. Dat is dus 3 jaar geleden.

Ik werkte als vormgever bij een bedrijf en hoewel ik dat onwijs leuk vond om te doen miste ik het, om als ontwerper, dingen te maken die ik zélf leuk vond. Na de kerstkaarten kreeg ik de smaak te pakken en stroomde mijn hoofd over met ideeën. De eerste collectie kaarten was een feit. Vrienden, Familie en collega’s kochten massaal die toffe kaartjes. En er werd steeds vaker gevraagd waar ik het verkocht, hoe ik het verkocht, en of ik nog meer van die gezellige producten had. Tijd dus voor een webshop. Want zoals veel vrienden dat zeiden dat kun jij toch makkelijk zelf maken 😉

Wat verkoopt Bystudio-Steef?

Kaarten, Posters en geluksmomentjes

 

Wat maakt Bystudio-Steefuniek?

Het kleurgebruik en meegaan in de interieur en modetrends qua prints en style. Dit heb ik te danken aan mijn ervaring als print ontwerper in de modebranche.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Bystudio-Steef?

Naast vormgever, ben ik ook fotograaf. Voorheen werkte ik 4 dagen als vormgever voor een bedrijf. In mijn overige tijd fotografeerde ik zoveel mogelijk, en alle foto’s werden ‘s avonds uitgezocht en naar de klanten doorgestuurd. Het vormgeven voor Bystudio-Steef stond toen echt op de laatste plaats. Ik werd er wel heel gelukkig van, maar de tijd was er simpelweg niet.

Vorig jaar was mijn eerste fulltime jaar als ZZP-er. Volledig als Fotograaf & Vormgever aan het werk, en mijn eigen tijd in kunnen delen. Mensen zeggen wel eens ” wat je liefde geeft groeit”. 🌸En dat is waar! Zonder de liefde en tijd die ik er de afgelopen periode in heb gestoken had mijn bedrijf nooit zoveel in korte tijd kunnen groeien.

Op welk platform draait Bystudio-Steef?

Ik maak gebruik van mijnwebwinkel

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Facebook en instagram, en sinds kort ook Pinterest. Via instagram ontvang ik de meeste klanten. Ik heb toch het idee dat dat een soort pinterest 2.0 is. En mensen contstant op zoek zijn naar originele nieuwe ideetjes.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De creativiteit die ik kwijt kan in het ontwerpen van alle producten. En de enthousiaste reacties van alle klanten op de collectie. Nog steeds kan ik verbaasd zijn dat mensen mij weten te vinden voor die toffe kaartjes!

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het marketing gedeelte blijf ik een lastig verhaal vinden. Nu ik meer tijd heb om in de de

webshop te stoppen merk ik wel dat er meer een verhaal komt in mijn content op social

media en mijn webshop en collectie meer 1 verhaal zijn. Maar toch blijf ik het lastig

vinden om de mensen op social media te bereiken en met regelmaat iets te plaatsen met

een gezellige bijpassende tekst.

Wat zou je graag nog metBystudio-Steefwillen bereiken?

De vindbaarheid van de webshop zou ik willen verbeteren. Ik zou verschillende blogs willen gaan schrijven en daarnaast wil ik een plan voor een nieuwsbrief op gaan zetten. Mijn doel voor dit jaar is om met de webshop een goede basis te creëren voor mijn onderneming.  Zodat er ook in rustigere seizoenen als fotograaf genoeg werk te doen is.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Het hebben van een webshop is heel veel werk. Het is niet zoals mijn vrienden zeiden, dat doe je toch even.  Er komt veel bij kijken en ook heel veel verschillende taken. Lees je van te voren goed in en dan is het gewoon start. Gaandeweg leer je.

 

meer blog berichten

A computer screen displaying an array of various products

Hoe werkt Google shopping voor webshops?

Ontdek hoe Google Shopping werkt voor webshops en leer hoe je jouw producten effectief kunt promoten en verkopen op dit populaire platform.