fbpx

Ondernemen tijdens de coronacrisis: 9 tips

We begeven ons in een vreemde situatie waar niemand mee bekend is. Je eerste reactie als ondernemer was waarschijnlijk: shit, wat wordt het gevolg van mijn werk?! We begrijpen je zorgen, maar juist nu is het als ondernemer belangrijk om niet stil te blijven zitten. Wij geven je tips hoe je kunt omgaan met deze crisis zodat je er het beste van kunt maken. You can do this!

1. Een fijne thuiswerkplek inrichten

Het is belangrijk om thuis een werkplek in te richten. Dat betekent dus niet: even gemakkelijk de laptop op de keukentafel zetten en aan de slag 😉 Een prettige werkplek heeft voldoende daglicht, weinig afleiding en een stevige bureaustoel. Zo kun je zonder rugklachten uren doorwerken en dat komt de productiviteit ten goede. Zorg dat niet-relevante zaken opgeruimd zijn en zorg dat er zo min mogelijk mensen om je heen lopen zodat deze niet je aandacht trekken terwijl je aan het werk bent. Kies er bijvoorbeeld voor om niet in de keuken of woonkamer, maar in een rustigere ruimte aan de slag te gaan.

2. Promoot je cadeaukaarten!

Het verkopen van een cadeaukaart is voor jou een gemakkelijke en ‘snelle’ inkomstenbron. Promoot je cadeaukaarten deze tijd een beetje extra door er bijvoorbeeld een winactie aan te koppelen. Je kunt de waarde van een x aantal cadeaubonnen verdubbelen of één op de x aantal verkochte cadeaubonnen gratis weggeven. Je kunt er ook voor kiezen om bij iedere cadeaubon aankoop iets kleins toe te voegen uit je collectie of op de bonnen een X bedrag korting te geven (een bon ter waarde van €100 te koop voor €90 bijvoorbeeld). Het is in ieder geval belangrijk dat je dit goed communiceert, zodat je klanten op de hoogte zijn van deze actie en er gebruik van kunnen maken.

3. Start een webwinkel

Heb jij alleen een fysieke winkel en dus nog geen online plek om je producten te laten zien? Dan is dit hét moment om een webwinkel te starten. In no time zet je je eigen webwinkel op waardoor je producten ook online bereikbaar zijn. Wijs je (vaste) klanten hier naartoe, zodat ze toch jouw producten kunnen shoppen. Je ontvangt bij Mijnwebwinkel nu 10% korting op je abonnement met de code ‘MRSECOMMERCE10’ via deze url.

4. Zorg dat je online zichtbaar blijft

Het is super belangrijk om online zichtbaar te zijn nu we offline beperkt worden. Vind je het lastig om in deze tijd nieuwe content te creëren voor je social media kanalen? Herhaal dan oude content (die nog relevant is), deel happy customer foto’s of laat zien hoe jouw werkdag er in deze tijd uitziet. Zorg er in ieder geval voor dat je tijdlijn niet leeg blijft, want dan gaan je volgers je vergeten. Uit het oog, uit het hart, en dat wil je natuurlijk niet.

5. Werk aan de (web)winkel!

Ga aan de slag met het (her)inrichten van je shop! Loop je ergens tegenaan, terwijl je aan je webwinkel werkt? Dit is nog niet alles, in de gids: ‘Zó ga je als (web)winkelier om met de coronacrisis‘ hebben we nog 4 tips voor je klaar staan.

Heb jij nog geen webwinkel? Tijd om er mee aan de slag te gaan! Je ontvangt bij Mijnwebwinkel nu 10% korting op je abonnement met de code ‘MRSECOMMERCE10’ via deze url.

 

Op maandag 8 juni start mijn gratis 5-daagse challenge Hoe start ik een webshop? Meer informatie vind je via deze link.

meer blog berichten

A computer screen displaying an array of various products

Hoe werkt Google shopping voor webshops?

Ontdek hoe Google Shopping werkt voor webshops en leer hoe je jouw producten effectief kunt promoten en verkopen op dit populaire platform.