fbpx

BEHIND THE SHOP: CHIARA DESIGN EN THEELIEF

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Chiara Design en Theelief

 

Carolien Remkes (44) is de moeder van een 10 jaar oude dochter. Zij is al 17,5 jaar getrouwd met Robin. 16 jaar geleden is zij haar webshop Chiara Design (www.chiaradesign.nl) gestart. 1 januari 2019 is zij haar webshop Theelief (www.theelief.nl) gestart.

Waarom ben je jouw webshops gestart?

Chiara design ben ik ooit gestart omdat mij het super leuk leek om mijn handgemaakte spullen aan de man te brengen naast het feit dat ik ook op markten stond en workshops gaf. Theelief ben ik gestart omdat ik een opleiding ben gaan volgen, theesommelier, en hierin wilde ik meer dan alleen een studie. Een baan in de horeca is niet voor mij weggelegd dus als grote theeleut ben ik op zoek gegaan naar heerlijke thee om deze aan de man/vrouw te brengen vandaar dat ik een tweede webshop ben begonnen in thee.

Wat verkoop je in jouw webshops?

Ik verkoop cadeau-artikelen in Chiara Design zoals baby artikelen, traktaties, Pineut flesjes (hiermee maak je een heerlijk likeur), kaarsen, geurstokflesjes, etc.. Maar ook producten waarmee je deze cadeau artikelen leuk in kan pakken, denk daarbij aan door mijzelf ontworpen cadeaustickers en labels, maar ook kant en klaar inpakpapier en touw. In Theelief verkoop ik heerlijke losse theesoorten, chocolade, choco-spoons, thee-benodigdheden en mokken/theeglazen.

Wat maakt jouw webshops uniek?

Veel van mijn producten zijn mijn eigen ontwerp dus dat is erg origineel, tevens maak in opdracht producten naar de zin van de klant. Er is een wereld aan losse thee te beleven! Thee is een prachtig natuurproduct, heerlijk om in je handen te nemen, aan te ruiken, om mee om te gaan.Eenmaal deze thee gedronken dan denk je wel 2x na of je nog wel de zakjes uit de supermarkt wilt.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast jouw webshops?

Ik werk naast mijn webshops ook nog 3 dagen in de week voor een werkgever in de financiële administratie.

Op welk platform draaien jouw webshops?

Mijn shops heb ik beide gebouwd via https://www.gratiswebshopbeginnen.nl/(wel de betaalde versies).

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja ik heb mijn bekendheid een groots deel te danken aan Facebook, hier plaats ik dagelijks berichten over mijn heerlijke en mooie producten. Tevens doe ik daar ook verschillende winacties, want ik vind het super leuk om mijn klanten zo nu en dan te verwennen. Tevens heb ik instagram maar daar ben ik niet heel actief op.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het blij maken van klanten en het zoeken/vinden van producten waar mijn klanten blij van worden. Persoonlijk contact met mijn klanten staat hoog in het vaandel en heb ik ook graag, ik adviseer ze graag.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

SEO’s en zichtbaar zijn op het www. Helaas word je niet heel makkelijk gevonden op

google en hier zou ik graag een verbetering in vinden.

Wat zou je graag nog met jouw webshopswillen bereiken?

Chiara design is nog volop in verbetering, dit omdat deze shop ook een tijdje heeft stil gelegen. Daar ben ik langzaamaan verandering aan in aan het brengen, dit kost tijd maar ook voor het uitzoeken van leuke producten en maken gaat veel tijd in zitten. Theelief moet regelmatig bijgewerkt worden omdat we hier regelmatig nieuwe thee voor inkopen. Mijn doelen zijn met deze shops mensen blij te maken, vernieuwend te zijn maar ook over 3 jaar financieel onafhankelijk.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Start niet 1,2,3 een webshop want dit vergt echt veel tijd en geduld. Ik heb in de 16 jaar dat ik onderneem al heel wat shops zien komen en gaan. Denk niet dat je er rijk van wordt want dit is slechts voor weinig onder ons weggelegd. Als je een shop start doe het dan met passie en zorg voor een goed technisch onderbouwde shop.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen