fbpx

Behind the shop: Da-Lise

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Da-Lise.

 

Ik ben Lise van den Boomen en 30 jaar oud. Mijn webshop is 21 september 2019 online gegaan. Hier is natuurlijk, zoals bij zo veel webshops, veel werk en tijd aan vooraf gegaan. In 2018 wist ik al dat ik een tassenlijn wilde opstarten. Omdat ik de tassen zelf wilde ontwerpen en maken, heb ik daar eerst een opleiding voor moeten volgen. In de tussentijd ben ik bezig geweest met het organiseren en realiseren van een webshop. Mijn tassenlijn heet Da-Lise en de tassen zijn in de webshop www.da-lise.com te koop.

 

Waarom ben je Da-Lise gestart?

Ik ben opgeleid tot podotherapeut en werk nog steeds in een erg leuke praktijk. De laatste jaren droomde ik echter steeds vaker over het creëren van mijn eigen merk waarin ik mijn creativiteit kwijt kan. Als kind al knutselde ik veel en één van mijn favoriete vakken was handenarbeid. Toch kwam pas later echt de ambitie om iets creatiefs te doen én om mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik deed een vakopleiding leerbewerking en voerde gesprekken met allerlei mensen om inspiratie op te doen en te leren over zaken als bedrijfsvoering, marketing, design, inkopen, etc. Mijn vader is ondernemer en ik heb vrienden en familie die opgeleid zijn in vakken als communicatie, bedrijfskunde, etc. In 2019 werd Da-Lise – Italiaans voor ‘door Lise’ – geboren en begon ik met het online verkopen van handgemaakte leren tassen. 

Wat verkoopt Da-Lise?

Ik verkoop handgemaakte, Italiaans lederen designer tassen, riemen en portemonneetjes.

Wat maakt Da-Lise uniek?

Mijn webshop is in geheel eigen stijl opgebouwd. De kleuren, foto’s etc. Maar de producten op mijn webshop maken mijn webshop écht uniek.
Da-Lise producten worden allemaal door mij ontworpen. Alleen het design is dus al uniek. Een detail wat vaak terugkomt, is de ‘band’ die over veel van mijn tassen heen loopt en gebruikt kan worden als een soort handvat.
Al het leer en overige materialen komen van Europese leveranciers, waarvan bijna allemaal uit Italië. De materialen worden met veel zorg uitgekozen, want een tas van hoge kwaliteit, gaat jarenlang mee. Da-Lise maakt dus geen fast fashion items.
Van alle designs zijn maar hooguit een paar tassen op voorraad. Alle tassen, riemen en portemonneetjes worden in Nederland, met de hand gemaakt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van goedkope arbeid.
Daarnaast is elke tas voorzien van een klein vakje, waar je je reisparfum in kan opbergen. Dit is een klein sprayflesje, waar je je eigen parfum in kan bewaren. Deze wordt standaard bij een Da-Lise tas geleverd.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Da-Lise?

Naast mijn webshop ben ik werkzaam als podotherapeut. Dit doe ik 3 dagen in de week.

Op welk platform draait Da-Lise?

Mijn webshop is gebouwd op WordPress. Ik heb hem niet zelf gebouwd, maar houd hem inmiddels wel zelf bij.
Ook verkoop ik een deel van mijn producten via BOL.com.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak zeker gebruik van Social media. Da-Lise is te vinden op Instagram en Facebook. Ik moet hier nog veel over leren, maar het begin is gemaakt. Klanten ontvang ik nu nog voornamelijk via mond-op-mond-reclame. Ik hoop in 2021 ook meer mensen via social media te bereiken.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste aan het hebben van mijn webshop, is dat ik zelf bepaal wat erop komt te staan. Dit zijn mijn eigen ontwerpen. Elke keer als iemand wat koopt, is dit voor mij een bevestiging dat men mijn zelf ontworpen producten mooi vindt.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het lastige onderdeel van het hebben van een eigen webshop is het onder de aandacht brengen bij het juiste publiek. Er zijn inmiddels zoveel webshops waarvan je je moet onderscheiden.

Wat zou je graag nog met Da-Lise willen bereiken?

Momenteel zou ik niets aan de webshop willen veranderen. Ik ben erg tevreden met hoe hij nu is en krijg er veel complimenten over. In de toekomst hoop ik dat ik mijn merk verder kan uitbreiden. Vanwege Covid-19 zal dit wel iets langer de tijd nodig hebben vermoed ik.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Ik vond het erg prettig dat mijn site gebouwd werd door iemand die daar verstand van heeft. Hierdoor kon ik mijn aandacht vestigen op alle andere aspecten die komen kijken bij het starten van een eigen webshop (en in mijn geval ook merk).
Wel zou ik adviseren om ervoor te zorgen dat je, vanaf het begin af aan, wel weet hoe je webshop ‘achter de schermen’ werkt. Dit scheelt later, als je webshop eenmaal loopt, een hoop gedoe.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen