fbpx

BEHIND THE SHOP: DE GEDICHTENKAMER

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan De Gedichtenkamer

Merel Kuijpers (24) is de gelukkige eigenaresse van De Gedichtenkamer (www.degedichtenkamer.nl). Als klein meisje schreef zij altijd verhaaltjes en gedichten om aan haar onveilige thuissituatie te ontsnappen. Later heeft zij dit gebruikt om het verleden te verwerken en inmiddels heeft zij schrijven omgezet tot een enorme passie.

Waarom ben je De Gedichtenkamer gestart?

Eigenlijk vanwege mijn eigen verleden/jeugd. Ik ben altijd zoek naar manieren om mensen te kunnen helpen/beter te laten voelen. In de Gedichtenkamer hoop ik mensen met mijn teksten te mogen raken, opvrolijken, troost te kunnen bieden, zichzelf of iemand anders een hart onder de riem te kunnen steken, of gewoon even een lach op een klant zijn/haar gezicht te toveren.

Ik krijg nu al zulke mooie reacties van klanten terug. Onder andere dat ik precies verwoord wat zij willen zeggen/voelen, zonder dat ik het natuurlijk zelf mee maak. En ik denk dat dit lukt, omdat ik recht vanuit mijn hart schrijf en mij inleef/voel in de situatie van mijn klanten.

 

Wat verkoopt De Gedichtenkamer?

Allerlei duurzame materialen met mijn eigen gedichten daarop. Op dit moment voornamelijk stationery, omdat ik het assortiment nog druk aan het vergroten ben. Maar ik hoop in de toekomst naast het uitbreiden van het stationery gedeelte, ook lifestyle producten te gaan produceren en verkopen.

Wat maakt De Gedichtenkameruniek?

Wat mijn webshop denk ik uniek maakt is het feit dat alle producten eigen gedichten bevatten, dat ik daarbij ook denk aan het milieu en mijn processen daarop uitzoek en voornamelijk dat alles wat ik voor de webshop doe/maak/schrijf recht uit mijn hart komt en oprecht is en ik hoop dat dat ook terug te zien is in de webshop/op de producten.

Ik geef om mijn klanten, ik wil ze helpen om hun idee te laten slagen en met een glimlach weg zien gaan.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast De Gedichtenkamer?

Yes! Naast het werken aan de webshop, werk ik op een buitenschoolse opvang, met erg veel plezier. Ik hoop mij op een dag volledig te mogen gaan richten op de webshop, al zou ik het stiekem leuk vinden om altijd nog een dagje op de buitenschoolse opvang te werken.

Op welk platform draait De Gedichtenkamer?

Ik gebruik Mijndomein.nl

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Jazeker! Ik maak gebruik van Facebook, Instagram, Pinterest en Linkedin. En zet soms wat korte filmpjes op Youtube.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Pfoe, dat vind ik een heel moeilijke vraag. Ik geniet zo van alle stappen die ik mag zetten.
Ik vind het fantastisch om na te denken over nieuwe producten, gedichten te schrijven, het klantcontact, het geluidje wanneer er een bestelling binnenkomt, het inpakken van de bestellingen, berichtjes/foto’s van klanten krijgen waarin het product te zien is en vooral van het weg zien gaan van een tevreden klant.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Administratie en marketing. Ik vind het lastig om mezelf te verkopen, omdat ik zo mijn hele hart er in stop. Gelukkig ben ik hier zo enthousiast over, dat ik het perongeluk in een gesprek al naar voren laat komen. Dat scheelt.
Administratie vind ik leuk om te leren, maar ook wel weer heel leuk. Een beetje een haat-liefde verhouding.

Wat zou je graag nog met De Gedichtenkamer willen bereiken?

Het assortiment, maar ik zou ook heel graag zoveel mogelijk processen uiteindelijk zelf op mij kunnen/willen nemen, zodat dat een hoop heen en weer gereis scheelt en daarmee beter is voor het milieu, maar ook omdat ik het heel leuk vind om elke stap van de productie uit te kunnen voeren.

Ik wil nog betere kwaliteit spullen vinden, mezelf blijven verbeteren en ik hoop dat we elkaar volgend jaar tegen gaan komen op beurzen/markten. Daar zou ik graag naar toe gaan. Ik heb nog zoveel dromen en wensen, en ik geniet enorm van elk stapje in de richting van die dromen.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Doen!

Wees wel eerlijk naar jezelf, voegt het iets nieuws toe aan de markt? En zorg dat je goed voorbereid (niet impulsief) gaat beginnen aan je droom.

Maar bovenal: Maak van jouw droom werkelijkheid, ik heb het gedaan, dus jij kan het ook! Als anderen er niet in geloven? Bewijs ze hun ongelijk en geloof te allen tijde in je eigen ideeën. Dat is zo krachtig!

Je kan het!

Liefs,

(Merel van) De Gedichtenkamer

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen