fbpx

5 tips voor het verduurzamen van je webshop

Webshops zorgen gemiddeld al voor minder CO2-uitstoot dan fysieke winkels. Toch zijn er enkele manieren om jouw webshop nog duurzamer te maken. Met een duurzame bedrijfsvoering kun jij ook kosten besparen namelijk. Maar hoe doe je dat? In dit blog geven wij jou 5 tips voor het verduurzamen van jouw webshop.

 

  1. Duurzame verpakkingen

Op het moment dat jij jouw productverpakkingen zelf maakt, kun je ervoor kiezen om recyclebaar materiaal te gebruiken. Denk daarbij aan bioplastic of bamboe. Ook tijdens het versturen kun je een stuk duurzamer zijn gebruik bijvoorbeeld recyclebare dozen, en zorg ervoor dat deze dozen zo klein mogelijk zijn. Zo verspil je niet onnodig karton. Ook kun je de dozen van jouw leveranciers hergebruiken.

 

  1. Beperk het gebruik van papier

Er worden veel bomen gekapt voor het gebruik van papier. Zorg er dus voor dat jij zo min mogelijk onnodig papier beprint. Een factuur bijvoorbeeld, kun je ook per mail versturen. Moet jij echt gebruik maken van papier? Gebruik dan kringlooppapier of papier met een FSC-certificaat.

 

Naast papier, kun je ook gerecyclede cartridges kopen. Die cartridges blijven zo in gebruik in het ‘printcircuit’ en zo wordt er voorkomen dat ze terecht komen in het milieu.

 

  1. ‘Groene’ producten verkopen

Wanneer jij zelf producten maakt, zorg er dan voor dat jij dit doet met milieuvriendelijke materialen. Maak jij bijvoorbeeld kleding? Zorg er dan voor dat je katoen links laat liggen. Bio katoen is een goede vervanger. Let er bijvoorbeeld ook op dat de producten die je inkoopt, kunnen worden hergebruikt.

 

  1. Kantoor veranderen

Heb jij een eigen kantoor? Ook dan kun je allerlei dingen veranderen die ervoor zorgen dat jij duurzamer bezig bent. Denk daarbij aan het scheiden van afval, spaarlampen, je computer ’s avonds afsluiten of het aanschaffen van zuinige elektronische apparaten. Dit alles heeft ook nog eens een groot voordeel, je energierekening wordt er namelijk een stuk lager van.

 

  1. Duurzame pakketvervoerder

Tussen de verschillende transportbedrijven, zit ook nog een groot verschil in de mate van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Kijk dus van tevoren goed welke vervoerders zuinig zijn. Let daarbij op hoe zij hun pakketten vervoeren. Gebruiken ze zuinige bestelauto’s? Stippelen ze hun route zo uit dat ze zo min mogelijk hoeven te rijden? Genoeg aspecten om op te letten.

 

Wij hopen dat jij met deze tips jouw webshop een stuk duurzamer kan maken. Veel succes!

 

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te