fbpx

BEHIND THE SHOP: DOOR DAANTJE

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan door Daantje

 

Daniëlle (31) woont samen met haar man en twee kinderen aan het randje van Den Haag. In privé wordt zij vooral Daan genoemd, maar omdat haar webshop zich vooral richt op kinderproducten, vond zij Daantje erg toepasselijk. Op 29 februari is haar webshop door Daantje (www.doordaantje.nl) live gegaan.

Waarom ben je door Daantje gestart?

Naast de webshop werk ik een paar dagen per week als dialyseverpleegkundige in een groot ziekenhuis in Den Haag. Daar ben ik vooral voor andere bezig. Ik vind het superleuk aan het hebben van een webshop is dat het echt allemaal van mij is en alles zelf moet en kan beslissen. Ik merk dat ik hierdoor ook heel veel over mezelf geleerd heb! Een heel leerzaam proces waar ik doorheen gegaan ben de afgelopen periode!

Wat verkoopt door Daantje?

Persoonlijke cadeautjes, bedrukte kinderkleding en stickers. Met name de stickers wil ik nog verder uit gaan breiden. Nu staan er alleen stickers om het welbekende Ikea Duktig keukentje te pimpen.

De cadeautjes bestaan uit bijvoorbeeld tassen, bedrukte vlaggenlijnen met naam, kartonnen koffertjes met naam.

 

Wat maakt door Daantjeuniek?

Er zijn veel vergelijkbare webshop, ik merk dat het moeilijk is om echt onderscheidend te zijn. Ik probeer daar wel zoveel mogelijk mijn best voor te doen. Ik kijk daarom ook eigenlijk niet bij collega webshops.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast door Daantje?

Ik werk als dialyseverpleegkundige ik een groot ziekenhuis in Den Haag, gemiddeld 3 dagen per week. Omdat ik veel in de middag en avond werk en regelmatig in het weekend, heb ik doordeweeks veel tijd om aan de webshop te werken als mijn kids op school zitten.

 

Op welk platform draait door Daantje?

Ik gebruik Mijnwebwinkel. Dat bevalt me heel goed, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Toen ik eraan dacht mijn hobby uit te breiden tot een webshop kwam ik volgens mij via google bij Mijnwebwinkel terecht. Ik maakte een gratis account aan begon met de eerste ontwerpen. Als ik nu kijk naar screenshots van 6 maanden geleden en zie hoe mijn shop er nu uitziet is er heel veel veranderd!

Bereik je veel klanten via Social media?

Facebook, Instagram en Pinterest. Hoewel ik pas las dat Pinterest geen social media is. De meeste energie stop ik in Instagram. Een paar maanden voordat ik de shop opende ben ik daar actief in gaan investeren, ook door online trainingen te volgen. Mijn Instagram staat doorgelinkt naar Facebook, verder ben ik niet erg actief op Facebook en heb ik daar ook niet veel volgers. De reden daarvoor is vooral om ik vond dat ik teveel met social media bezig was.Veel van mijn klanten vinden mij via Instagram. Pinterest ben ik eigenlijk nog een beetje aan het ontdekken. Hier heb ik pas ook een online cursus voor gevolgd. Komende tijd wil ik nog veel Pins gaan plaatsen

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Dat het echt helemaal mijn ding is en aan niemand verantwoording hoef af te leggen. Natuurlijk is de klant koning, maar als ik iets niet wil of kan doen beslis ik dat zelf. Zeker omdat ik er niet afhankelijk van ben omdat ik er nog een baan naast heb.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Goede teksten schrijven bij mijn producten vind ik echt wel een vak apart. Ik vind het moeilijk dat de teksten echt zo aanspreken dat er een ‘call to action’ in zit.

 

Wat zou je graag nog met door Daantjewillen bereiken?

Mijn belangrijkste doel is op dit moment meer bezoekers naar mijn webshop krijgen, en dus een hogere conversie. Mijn grootste wens is dat ik het met heel veel plezier blijf doen en er mijn energie uit blijf halen. Het zou het super leuk vinden als er een flinke groep mensen is die mijn webshop kent, en als bijvoorbeeld een cadeautje nodig hebben denken: even bij ‘door Daantje’ kijken.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Laat je niet afremmen als iemand anders niet enthousiast is over een idee, en jijzelf wel heel erg bent! Je kunt van een ander niet hetzelfde enthousiasme verwachten. Als jij geloofd in een idee, ga er dan voor!

Zelf kon ik er in het begin erg mee zitten, als iemand bijvoorbeeld niet zo leuk op mijn plannen reageerde. Inmiddels kan ik dat heel gemakkelijk naast mij neerleggen. Genoeg anderen vinden het wel leuk

 

meer blog berichten

A computer screen displaying an array of various products

Hoe werkt Google shopping voor webshops?

Ontdek hoe Google Shopping werkt voor webshops en leer hoe je jouw producten effectief kunt promoten en verkopen op dit populaire platform.