fbpx

BEHIND THE SHOP: MOEDER & IK

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Moeder & Ik

 

Joyce (31) is moeder van een zoon (3), en ze woont samen met haar man en kind in Lelystad. Sinds 1 juli 2019 is haar webshop Moeder & Ik (www.moederenik.nl) officieel een bedrijf geworden.

Waarom ben je Moeder & Ik gestart?

Ik begon met handgemaakte haarbandjes voor moeder dochter en opeens werd de vraag groter en meer! Het liep storm dus ik breidde uit naar jurkjes. Dit kocht ik dan in via groothandels, en met heel veel succes!

 

Wat verkoopt Moeder & Ik?

Ik verkoop voornamelijk moeder dochter kleding maar in afgelopen tijd ben ik gaan uitbreiden in bijv. tik tok kleding en meisjeskleding! Ik kijk en onderzoek wat de trend is en veel vraag naar is!

Wat maakt Moeder & Ikuniek?

Ik ben in korte zoveel gegroeid op zowel social media als op internet dat ik vaak al bovenaan sta met zoektermen! Ik ben dus goed vindbaar en daar heb ik hard voor gewerkt! Dat vind ik zelf heel uniek!

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Moeder & Ik?

Naast mijn webshop werk ik ook nog 24 uur pw als productfotograaf bij een grote winkel/webwinkel in Amsterdam!

Op welk platform draaitMoeder & Ik?

Ik gebruik wordpress en woocommerce! Super makkelijk in gebruik en de plugins doen het meeste werk!

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak veel gebruik van Facebook waar ik in korte tijd al meer dan 2500 volgers heb. Instagram loopt niet storm! Sinds kort ook begonnen met pinterest en heb een eigen bedrijfsaccount op marktplaats waar ik ook veel klanten heb! Ik maak ook veel gebruik van SEO en google business!

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De reacties van klanten en sociale contacten! Heb veel moeders kunnen helpen aan leuke twinning setjes en zelfs papa’s die iets willen doen voor de moeder!

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Voornamelijk de groei op Instagram loopt niet storm. Iedereen zweert erbij dat Instagram de

sleutel is maar hier blijven ze juist weg!

 

Wat zou je graag nog metMoeder & Ikwillen bereiken?

Ik zou wel graag een eigen lijn willen beginnen met de leukste twinning setjes! Omdat ik veel bij groothandel bestel zie ik mijn concurrenten ook met exact dezelfde kleding! Dat maakt het altijd heel moeilijk.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Volg je hart, laat nooit iemand nee zeggen of je plannen demotiveren! Maar kijk juist wel naar je plan en wat jou onderscheidt dan de rest! Er zijn nou eenmaal veel concurrenten op de markt!

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het