fbpx

BEHIND THE SHOP: DOTTIES HAARPARELTJES

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Dotties Haarpareltjes

 

Debbie Wijgmans (33) is getrouwd en de moeder van twee kinderen. In maart 2017 is haar webshop Dotties Haarpareltjes (www.dottieshaarpareltjes.nl) officieel live gegaan.

Waarom ben je Dotties Haarpareltjes gestart?

Tijdens mijn zwangerschapsverlof, midden in de warme zomer van 2015, begon ik met haaraccessoires maken. Ik maakte haarbandjes met bloemetjes die je laag voor laag op mekaar moest plakken. Voor de gein plaatste ik een foto op Facebook. Dat bericht ontplofte met allemaal leuke reacties. Toen besloot ik er meer te gaan maken in allerlei verschillende maten, kleuren en printjes. Een jaar later ben ik op aanvraag van een vriendin een strikje van kunstleer gaan maken. Dat beviel zo goed, dat ik de stoffen bloemetjes eruit deed en me focuste op het kunstleer. Ik bedacht een leuke naam, maakte een Facebook pagina aan. De bestellingen kwamen toen op aanvraag via Facebook en Instagram binnen. Binnen no time stond mijn inbox vol met berichten. Dit vond ik zo onoverzichtelijk dat ik erover nadacht om een webshop te beginnen. En niet veel later was de webshop er dan ook.

Wat verkoopt Dotties Haarpareltjes?

Bij Dotties Haarpareltjes kun je terecht voor haaraccessoires, bedrukte kinderkleding, kinderkamer accessoires bedrukt met geboortegegevens en cadeaubonnen. De hoofdcategorie zijn de haaraccessoires.

 

Wat maakt Dotties Haarpareltjesuniek?

Wat Dotties Haarpareltjes uniek maakt is dat het naar wens wordt gemaakt. Er staan producten op voorraad in de webshop, maar als je een haarspeld wilt passend bij een jurkje, dan maak ik dat.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Dotties Haarpareltjes?

Naast Dotties Haarpareltjes werk ik twee dagen als assistent bewindvoerder in een kantoor in Tiel.

Een drukke, uitdagende maar vooral leuke baan. Dit werk doe ik nu ruim 7 jaar en heb het erg naar mijn zin. In de toekomst zie ik mezelf wel bewindvoerder worden. Wellicht aan huis zodat ik het kan combineren met de kinderen en Dotties Haarpareltjes.

 

Op welk platform draait Dotties Haarpareltjes?

Jouwweb.

Bereik je veel klanten via Social media?

Dotties Haarpareltjes is begonnen op Facebook, later ook Instagram.

In het begin kwamen de klanten vooral via social media binnen. Via daar ontvang ik nog steeds wel eens een bestelling. De meeste mensen zien reclame van de webshop in social media en gaan dan door naar mijn webshop waar ze een bestelling plaatsen.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Dat je mensen blij maakt met jouw gemaakte producten. Hoe makkelijk en snel het gaat om iets online te bestellen zonder dat ik daar tussen zit.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het continu vernieuwen van de producten en deze online zetten. Het vergt veel tijd. Dit zal wel iets te maken hebben met dat ik nogal perfect probeer te zijn.

Wat zou je graag nog met Dotties Haarpareltjeswillen bereiken?

Ik zal het leuk vinden als mijn producten in een winkel kwamen te liggen. Of bijvoorbeeld bij een kapsalon. Betreft de webshop; de product foto’s mooier maken. Hier ben ik momenteel volop mee bezig.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Mijn tip aan iemand die een webshop wilt gaan beginnen is dat je goed moet vergelijken en kijken wat het beste bij je past. Wat wil jij laten zien, wie is je doelgroep en hoe wil jij je klanten aanspreken?

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen