fbpx

BEHIND THE SHOP: HUGS OF PAPER

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan hugs of paper.

 

Rita (29) woont in Papendrecht. Op 1 april 2019 heeft zij de digitale deuren van hugs of paper (www.hugsofpaper.nl) geopend.

Rita-van-hugs-of-paper

 

Waarom ben je hugs of paper gestart?

Ik ben gestart met hugs of paper om mijn liefde voor kaarten en papierwaren te kunnen delen.

 

Wat verkoopt hugs of paper?

Op mijn webshop verkoop ik zelf ontworpen ansichtkaarten. Daarnaast verkoop ik kadozakjes, kaartenhouders, washi tape en stickers.

 

Wat maakt hugs of paper uniek?

Over het algemeen komen alle producten die ik verkoop van Nederlandse bodem.  Een deel ontwerp ik zelf en de rest koop ik in bij groothandels die zelf hun producten ontwerpen.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast hugs of paper?

Op dit moment werk ik 3 dagen in de week in de detailhandel en de tijd die ik daarnaast overhoud besteed ik aan hugs of paper. Af en toe is het nog lastig om daar een goede balans in te vinden.

 

Op welk platform draait hugs of paper?

Het platform waar mijn webshop op draait is mijnwebwinkel.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Instagram en Facebook en heb via deze kanalen al een aantal klanten mogen ontvangen.  

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste aan hugs of paper is dat ik er iedere dag mee bezig mag zijn. Nieuwe ideeen schrijf ik op of werk ik gelijk uit. Ik kan mijn creativiteit kwijt en vind het, tot nu toe, heel fijn dat ik alles zelf mag beslissen. Op dit moment run ik hugs of paper alleen en vind het fantastisch om bestellingen in te mogen pakken.  

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Voordat ik de webshop begon heb ik heel veel informatie ingewonnen en daardoor was ik tot op zekere hoogte voorbereid op alle taken die bij een webshop runnen horen. De administratie en financiën vind ik nog wel een dingetje af en toe, maar gelukkig helpt mijn vriend mij daar af en toe bij.

 

Wat zou je graag nog met hugs of paper willen bereiken?

In de toekomst hoop ik fulltime met hugs of paper bezig te kunnen zijn en dat ik mijn baan in de detailhandel heb opgezegd. Het lijkt me fantastisch om vanuit huis of misschien wel vanuit een ander pand mijn shop te mogen runnen. Mijn doel is om te blijven uitbreiden met producten en in de toekomst een stenen winkel te openen.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Maak voordat je begint een ondernemingsplan. Dit heb ik zelf ook gedaan en ik heb al het een en ander van mogen leren, voordat hugs of paper live ging. Je krijgt een beeld van je doelgroep en, niet onbelangrijk, hoeveel financiering je eventueel nodig hebt om te kunnen beginnen.

meer blog berichten