fbpx

BEHIND THE SHOP: WORLD OF MINA

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan World of Mina.

 

Sara (29) is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde en samen hebben zij een zoontje van 2 jaar en half, Dex. In januari 2018 heeft zij de digitale deuren van World of Mina (www.worldofmina.be) geopend.

 

Waarom ben je World of Mina gestart?

Van opleiding ben ik interieurvormgever maar al van kleins af aan ben ik een creatieve duizendpoot. Het liefst van al ontwerp en maak ik cadeautjes voor verschillende gelegenheden, eigenlijk maak ik gewoon heel graag dingen zelf. Na de geboorte van mijn zoontje Dex werd dit enkel nog maar versterkt en was ik ook op zoek naar een uitlaatklep om mijn ideeën uit te werken. Na aanmoediging van familie en vrienden om er ook echt iets mee te doen, ben ik gestart met World of Mina.

 

Wat verkoopt World of Mina?

Hippe gepersonaliseerde kledij en cadeautjes voor mini’s, bigger mini’s en de grown ups.

 

 

Wat maakt World of Mina uniek?

Elk t-shirtje of product dat ik maak is steeds speciaal gemaakt voor de klant waardoor het heel persoonlijk en uniek is. Ik vind het dan ook super om dit nog eens mooi in te pakken zodat het echt een feestje is om te krijgen. Door het personaliseren en soms ook een verhaal of herinnering vast te leggen in een product wil ik de klanten iets geven dat iets betekent voor hun en waar ze gewoon blij van worden.

 

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast World of Mina?

Nu werk ik voornamelijk voor de shop. Maar ik werk ook al bijna 6 jaar samen met mijn papa en we hopen dit jaar ook weer meer samen leuke producten in hout uit te werken voor de webshop. Hij maakt wel al de houten blokken voor mij en ik werk ze dan af met een naam.

 

Op welk platform draait World of Mina?

Ik werk met Lightspeed. Waar ik ook heel erg tevreden over ben! Heel gemakkelijk om producten toe te voegen en je eigen lay out op te maken.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Instagram, Facebook en Pinterest. Ik merk dat Instagram steeds belangrijker wordt en dat regelmatig posten van mijn producten en cadeautjes goed werkt. Ook schrijf ik wel eens wat persoonlijk over mezelf of mijn gezin want World of Mina is ook echt wel een stukje van mezelf en maakt een groot deel uit van mijn leven. Veel mensen vragen me weleens waarom ik de shop eigenlijk World of Mina noem? En niet World of Dex of Sara?  Toen ik zwanger was had ik een lijstje gemaakt met namen voor jongens en meisjes. Toen we hoorden dat het een jongen ging worden, hadden we al onze jongensnamen staan met Dex op de 1ste plaats. Maar tijdens de zoektocht naar een leuke naam voor de shop was ik wat aan het brainstormen tot ik kwam op “alles rond de wereld van het kind” en onze meisjesnaam op het lijstje was Mina (Deze mooie naam wou ik toch wel heel graag gebruiken). Door deze combinatie te maken kwam ik op World of Mina en ik dacht gewoon van dat is het! Alles rond de wereld van Mina.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan en de leuke berichtjes die je krijgt van klanten hoe tevreden ze zijn. Dit geeft echt voldoening voor al het harde werken!

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Naamsbekendheid krijgen en meer bezoekers op de webshop. Ik ben gestart van niets met WOM (= World of Mina) en dit heeft natuurlijk zijn tijd nodig om te groeien. Ik doe ook alles graag zelf omdat ik het gewoon heel graag zelf allemaal wil kunnen (Hiermee maak ik het mezelf niet echt gemakkelijker maar ik haal er wel voldoening uit om steeds bij te leren).

 

Wat zou je graag nog met World of Mina willen bereiken?

Ik wil mijn assortiment nog verder uitbreiden vooral ook naar de grown ups toe en meer van mijn ontwerpen uitvoeren die in verschillende notitieboekjes gekrabbeld staan maar nog verder uitgewerkt moeten worden. Ook zou ik graag een fysieke showroom hebben in mijn atelier waar ik alles heel mooi kan uithangen en laten zien wat de mogelijkheden zijn.

  

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Gewoon doen, het is vooral door dingen te doen en actie te ondernemen dat je dingen leert en vooruitgang maakt.  Maak gerust fouten, hier leer je nog het meeste van!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen