fbpx

BEHIND THE SHOP: JK SCENTS

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan JK Scents.

 

Chantal (35) is de eigenaresse van de webshop JK Scents (www.jk-scents.nl). Zij is haar webshop in februari 2020 gestart.

Waarom ben je JK Scents gestart?

In november 2018 kreeg ik de diagnose borstkanker. Het was een hele zware tijd met een operatie, chemo’s en bestralingen. Vooral tijdens de chemo’s voelde ik mij slecht. Ik had goede dagen, maar ook veel slechte. Ik zat alleen maar thuis en het leven van mijn vriend en kinderen ging (gelukkig) gewoon door. Ik voelde mij enorm nutteloos en besloot dat ik wat wilde gaan doen waardoor ik mij wel weer nuttig voelde, maar wat ik wel op mijn eigen tempo kon doen en wanneer ik dat zelf wilde. Ik ben helemaal verzot op lekkere geurtjes en wilde daar dan ook iets mee gaan doen. Had al eerder wat gekeken naar het zelf maken van waxmelts (geurblokjes) en ben me daar toen verder in gaan verdiepen en zo nu en dan maakte ik wat waxmelts thuis. Mijn vriend maakte ik er ook blij mee, want die houdt ook van lekkere geurtjes in huis. Ook mijn ouders en schoonouders kregen af en toe wat probeersels en zo werden het steeds meer mensen die mijn zelfgemaakte waxmelts gebruikten. Had er zelf nog niet aan gedacht om er verder iets mee te doen, totdat een vriendin tegen mij zei: daar moet je echt wat mee gaan doen! Deze waxmelts zijn veel beter en lekkerder dan die je normaal in de winkel koopt! En zo is JK Scents ontstaan.

Wat verkoopt JK Scents?

Ik ben begonnen met waxmelts. Eerst zomaar een paar geuren, maar inmiddels zijn dit er meer dan 50. De waxjes hebben fruitgeuren, spa-geuren, parfum dupes geuren (zowel mannen als vrouwen), maar ook algemene geuren zoals vanille, wasverzachter, lavendel enz. De waxjes zijn er in handige cupjes, maar ook in leuke vormpjes. Natuurlijk verkoop ik ook mooie geurbranders om de waxjes in te branden. Later zijn hier ook geurkorrels bij gekomen (voor onder andere in de stofzuiger) en geurstokjes, waarvan ook zelf de geur gekozen kan worden. Ook hebben we leuke cadeau artikelen en de laatste toevoeging zijn superleuke autogeurhangers. Uiteraard kan ook hiervan zelf de geur worden gekozen.

 

Wat maakt JK Scentsuniek?

Poeh dat is wel een lastige vraag. Ik denk de diversiteit van de producten en de zelfgemaakte autogeurhangers. Voor zo ver ik weet heb ik die nog nergens anders voorbij zien komen.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast JK Scents?

Ik werk 4 dagen per week als secretaresse bij een letselschadebureau. Ik hoop dat als de webshop (nog) beter gaat lopen ik hier 3 dagen kan gaan werken, zodat ik wat meer thuis ben voor de kinderen en ook mijn tijd wat anders kan verdelen voor wat betreft de webshop.

Op welk platform draait JK Scents?

WooCommerce. Op dit moment is Diana van Dace Media hard bezig om een mooie website voor mij neer te zetten. Maandag 24-08 gaat deze online. Voorheen had ik de webshop via JouwWeb, ook een fijn platform, maar ik liep toch tegen wat dingen aan en dacht dat het ook wel beter en mooier kan. Nou dat is de nieuwe webshop zeker!

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja zeker! Facebook en Instagram. Ik denk dat via deze kanalen op dit moment toch wel mijn meeste klanten komen. Via Instagram geef ik via de stories ook zo nu en dan een kijkje in mijn privé leven. Ook geef ik af en toe een kijkje achter de schermen.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het maken en inpakken van de producten (zijn er eigenlijk twee 😊). Ik vind het heerlijk om de producten te maken, maar ook het inpakken vind ik geweldig. Ik probeer er zelf een feestje van te maken met het inpakken, zodat het voor de ontvanger ook een feestje is om het uit te pakken.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Zeker weten klantenwerving. Je hebt volgers nodig om zichtbaar te zijn, maar die volgers vinden en aan je verbinden is lastig en kost heel veel tijd. Je wilt niet opdringerig overkomen, maar ook wel laten zien dat je moeite doet. Dat is erg lastig. Ook zou ik op Instagram in de stories wel eens filmpjes van mezelf voorbij willen laten komen. Ik vind dat bij anderen namelijk altijd wel leuk om te zien, maar dat vind ik erg moeilijk. Het is toch erg lastig om tegen je telefoon te praten en te weten dat mensen hiernaar gaan kijken. Hier moet ik nog wat op oefenen denk ik 😊.

Wat zou je graag nog met JK Scentswillen bereiken?

De webshop zelf is vanaf maandag 24-08 helemaal zoals ik het graag zou willen hebben. Diana denkt supergoed met me mee en komt met ideeën waar ik zelf niet aan had gedacht. Echt een topper! Dus ik denk dat qua webshop het wel goed zit. Natuurlijk zou ik graag nog willen groeien. Meer klanten willen werven en het assortiment nog wat uitbreiden.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Verdiep je eigen goed in wat je wilt voordat je gaat beginnen en investeer in iemand die je helpt met je branding (website, logo, visitekaartjes enz.). In mijn geval heeft Diana (zoals eerder genoemd) mij hierbij geholpen en het geeft je een goede en professionele start! Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe blij ik hier wel niet mee ben.

meer blog berichten

A computer screen displaying an array of various products

Hoe werkt Google shopping voor webshops?

Ontdek hoe Google Shopping werkt voor webshops en leer hoe je jouw producten effectief kunt promoten en verkopen op dit populaire platform.