fbpx

BEHIND THE SHOP: MADE BY BIR!

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Made by Bir!

 

Birgit van Haastrecht (39) is getrouwd en is moeder van een 7 jarige dochter. Op 1 oktober 2014 is haar webshop Made by Bir! (www.madebybir.nl) live gegaan.

Waarom ben je Made by Bir! gestart?

Mijn webshop is vanuit een uit de hand gelopen hobby ontstaan. Ik maakte strijkapplicaties en stickers voor mijn dochter en daar kreeg ik zulke leuke reacties op, dat ik me ben gaan verdiepen in het hebben van een webshop.

 

Wat verkoopt Made by Bir!?

Ik verkoop voornamelijk Bento stickers en kraamcadeautjes. Bento is over komen waaien uit Japan en wil eigenlijk zeggen dat je een gevarieerde maaltijd (meestal lunch) aan je kind meegeeft naar school. Dus naast brood ook groente en zuivel, en dit presenteer je dan op een leuke manier met behulp van (brood)uitstekers of prikkers in een bepaald thema.

Wat maakt Made by Bir! uniek?

De naam zegt het al: Made by Bir! Alles wordt door mijzelf gemaakt. De stickers ontwerp ik op de computer en die snijdt mijn plotter voor me uit. De kraamcadeautjes maak ik met de naaimachine.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naastMade by Bir!?

Ik ben van origine juf, maar zit momenteel ziek thuis. Ik wil wel graag weer gaan werken naast mijn webshop.

 

Op welk platform draait Made by Bir!?

 

Ik ben met een WordPress shop begonnen, maar had hier heel veel hulp bij nodig. Na bijna een jaar heb ik de overstap gemaakt naar MijnWebwinkel. Ik wil uiteindelijk wel weer een WordPress site omdat ik bij MijnWebwinkel niet alles kan wat ik zou willen. Maar dan wil ik eerst zelf meer kennis hebben van WordPress, zodat ik het ook zelf kan.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik heb een Facebookpagina en een Instagram account. Via een Facebookgroep krijg ik veel klanten. Daarnaast komen klanten ook regelmatig via Google bij mij terecht.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Ik vind het het leukst om het idee van mijn klant om te zetten naar een echt product. Dit kan een ontwerp voor een stickers zijn, maar ook een maatwerk speelkubus of een toffe strijkapplicatie.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik vind Social media erg leuk maar dat zichtbaar zijn vind ik wel een dingetje. Ik ben veel aanwezig en reageer ook bij anderen, maar zelf plaatsen lukt niet. Ik heb geen leuke foto. of weet gewoon niet wat te delen…

Wat zou je graag nog met Made by Bir! willen bereiken?

Ik zou graag een mooi atelier willen met ruimte voor mijn machines en materialen. Nu staat alles verspreid over de 3 verdiepingen in huis en dat werkt niet echt prettig. Mijn huisgenoten zijn er ook niet altijd even blij mee…
Daarnaast zou ik heel graag meer echt zelf ontwerpen. De plaatjes voor de stickers zelf tekenen bijvoorbeeld, nu koop ik afbeeldingen met licentie.
En een mooie overzichtelijke site staat ook op mijn wensenlijst.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Wees niet te bang om te investeren. In materialen, machines of jezelf. Ik heb al een paar keer flink mijn neus gestoten maar weet daardoor wel steeds beter wat ik wil en wat ik kan. Durf te gaan voor je droom, vooral als anderen je vertellen dat je het niet moet doen. En als laatste: Geef niet op als het even tegenzit.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen