fbpx

BEHIND THE SHOP: MY LITTLE CARPET

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan My Little Carpet.

Judith (41) is mama van een zoontje van bijna 4 en naast het moederschap is ze heel, heel erg druk met de webshop. Het is haar tweede kindje! Eind september 2018 opende zij de digitale deuren van My Little Carpet (www.mylittlecarpet.nl).

Waarom ben je My Little Carpet gestart?

Dat ik voor mezelf wilde beginnen is voor mij al heel lang duidelijk. Als kind was ik al ondernemend en plukte ik onze pruimenboom leeg om ze aan de deur te verkopen. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met een aantal ‘uitprobeersels’ (ik heb thee en servies verkocht op marktjes en ik heb een blauwe maandag een webshop gehad die ik in een opwelling had overgenomen). Dat was allemaal naast mijn toenmalige baan. Nadat de druk op mijn werk steeds meer toenam, besloot ik dat het tijd was om er nu ECHT voor te gaan. Dus heb ik mijn baan opgezegd en ben ik een plan gaan uitschrijven. Ik wilde iets met producten voor kinderkamers gaan doen. Ik kwam uit bij vloerkleden, omdat ik dat zelf niet goed kon vinden op internet. En ook omdat ik mij op één ding wilde focussen, zonder te verdwalen in al het aanbod wat je zou kunnen inkopen.

 

Wat verkoopt My Little Carpet?

Hippe en tijdloze vloerkleden, wandkleden, speelkleden en speelmatten voor op de kinderkamer.

Wat maakt My Little Carpet uniek?

Een webshop vol met vloerkleden, wandkleden, speelkleden en speelmatten voor de kinderkamer. Geen gezoek meer op internet langs verschillende webshops, maar 1 plek waar je ze allemaal bij elkaar vindt. Door de uitgebreide zoekfilters zoek je makkelijk op maat, kleur, vorm, prijs, merk e.d.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast My Little Carpet?

Nee.

 

Op welk platform draait My Little Carpet?

Woocommerce – WordPress

Bereik je veel klanten via Social media?

Facebook, Instagram en Pinterest. Het actiefst ben ik op Instagram, al kan dat veel meer. Pinterest is momenteel helemaal een ondergeschoven kindje, maar wil ik wel gaan oppakken. Het plan is veel actiever te gaan worden op Social Media, omdat hier toch best veel bezoekers en klanten vanaf komen.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het zoeken, vinden en inkopen van de nieuwe merken/collecties. En als het dan binnenkomt… ♥.  Contact met klanten vind ik ook leuk, omdat je zo een stukje van je service kunt laten zien en wordt het wat persoonlijker dan alleen een pakketje op de post te doen. 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het bijhouden van de administratie vind ik minder leuk. Ook een uitdaging voor mij is om een goede planning maken en mij daar ook aan te houden. Daardoor is het overzicht bij mij weleens zoek. En verder is de hele webwereld voor mij nieuw, dus ik ben eigenlijk alles aan het leren. Gelukkig ben ik nu een coachingstraject met Stefanie aangegaan en hoop ik meer inzicht en overzicht te krijgen en daardoor te groeien.

 

Wat zou je graag nog met My Little Carpet willen bereiken?

Wensen en plannen genoeg, maar ik wil eerst de basis op orde krijgen. Dus: dat mijn website SEO-proof is, meer content gaan creëren d.m.v. blogs, mijn social media volgens een planning gaan doen, meer met nieuwsbrieven gaan doen, enz. Als alles goed draait en loopt zou ik wel willen uitbreiden met andere productgroepen en/of een eigen collectie willen uitbrengen.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Bereid je goed voor door veel te lezen (op internet), te kijken bij concurrenten, lid te worden van Facebookgroepen speciaal voor webwinkeliers, enz. Maar begin op een gegeven moment gewoon. Je kunt niet alles voorbereiden en weten, daar kom je gaandeweg achter. Denk er dus niet te moeilijk over, maar zeker ook niet te makkelijk. Makkelijk is het namelijk niet, wel heeeeel leuk!

 

Wil je ook deelnemen aan Behind the shop? Meld je dan aan via deze link

meer blog berichten