fbpx

BEHIND THE SHOP: POULEYNTJES-FREUBELWERELD

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Pouleyntjes-freubelwereld

Natasja (28) woont met haar man in Zoetermeer. Sinds een jaar heeft zijn samen met haar moeder de webshop Pouleyntjes-freubelwereld (www.pouleyntjes-freubelwereld.nl).

 

Waarom ben je Pouleyntjes-freubelwereld gestart?

Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik heb een aantal jaar geleden leren haken van mijn moeder. En sindsdien zijn we samen zoveel knuffels en babyspeelgoed gaan maken, dat we een hele voorraad hadden gemaakt. Op een gegeven moment zijn we al onze creaties ook gaan verkopen. Sinds vorig jaar was er ook vraag naar artikelen zodat dat de mensen zelf aan de slag konden gaan. Dan moet je denken aan haaknaalden, katoen, bijtringen, kralen en noem maar op.
We verkopen nu naast onze eindproducten ook artikelen om zelf creatief aan de slag te gaan.

Wat verkoopt Pouleyntjes-freubelwereld?

Wij verkopen handgemaakte artikelen voornamelijk allemaal voor de baby, zoals knuffels, bijtringen, speenkoorden. Maar ook maken we handgemaakte kaarten.

Omdat er vraag was naar artikelen om zelf creatief aan de slag te gaan. Verkopen wij ook haaknaalden, katoen, houten/siliconen bijtringen, houten/siliconen kralen, rammelkralen en nog meer.

Wat maakt Pouleyntjes-freubelwerelduniek?

Al onze producten die wij maken zijn uniek, omdat ze handgemaakt zijn.
We proberen ons ook te onderscheiden omdat we producten proberen in te kopen die andere webshop eigenaren niet verkopen. Maar ook maken we producten en kopen we artikelen in die wij zelf ook zouden gebruiken. We willen het heel erg eigen maken.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Pouleyntjes-freubelwereld?

Ik ben naast mijn webshop ook nog werkzaam in de supermarkt. Waar ik 1ekassamedewerker ben. Daar werk ik parttime, zodat ik de dagen dat ik niet werk me kan focussen op de webshop. En in de avonduren haak ik bestellingen op de bank.

 

Op welk platform draait Pouleyntjes-freubelwereld?

Ik heb mijn webshop gemaakt via strato. En dit bevalt me heel goed.

Bereik je veel klanten via Social media?

We zijn begonnen op facebook met onze producten te verkopen, later ben ik ook Instagram gaan gebruiken. En probeer nu ook Pinterest meer te gebruiken.

Via facebook hebben we al een heleboel bestellingen mogen maken en verzenden. Ik merk wel dat Instagram nu ook meer komt.

Onze kanalen:

https://www.facebook.com/pouleyntjesfreubelwereld/

https://www.instagram.com/pouleyntjes_freubelwereld/

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Wij vinden het belangrijk dat we goed luisteren naar de klanten, wat zij nodig hebben.
Je moet plezier hebben in hetgeen dat je doet. Want zodra je er geen plezier in beleeft is er geen klap meer aan.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Het is zo lastig dat er zo weinig uren in een dag zitten. Na een dag werken, plof ik het liefst op de bank. Maar soms moet er na mijn vaste baan ook nog gewerkt worden aan mijn webshop. Maar soms zie ik dit niet eens als werk.
Er gaat zoveel meer tijd zitten in een webshop opzetten en onderhouden, dan je je eigenlijk voor zou stellen.

Wat zou je graag nog met Pouleyntjes-freubelwereldwillen bereiken?

In de toekomst zou ik van Pouleyntjes-freubelwereld mijn vaste baan willen maken. Hoe gaaf zou het zijn om van je hobby je baan te maken.
Ik zou het super tof vinden dat iedereen in Nederland ons kent. En doorgeeft aan vrienden/vriendinnen, bij Pouleyntjes-freubelwereld moet je zijn voor de leukste kraamcadeautjes. Of bij Pouleyntjes-freubelwereld moet je zijn, voor de leukste artikelen om zelf creatief aan de slag te gaan.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Zet eerst een goed plan op voordat je gaat beginnen aan een webshop. Welke doelgroep wil je aanspreken, welke artikelen/producten heb ik nodig. En vergis je niet in hoeveel tijd er in gaat zitten om een webshop op te bouwen.

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het