fbpx

BEHIND THE SHOP: SEREDINA

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Seredina

 

De naam van de webshop is Seredina. Ik ben Patricia en ik ben 38 jaar jong. Ik heb mijn webshop gestart in april 2015.

 

www.seredina.nl

Waarom ben je Seredina gestart?

Samen met een vriendin hadden we het idee dat we een webshop wilde beginnen in sieraden. We waren allebei gek op sieraden en het leek ons leuk om items te verkopen welke wij ook daadwerkelijk leuk vinden. Naast onze fulltime jobs zijn we toen Seredina gestart (als je de letters husselt dan kom je op het woord ‘Sieraden’). Na een jaar merkte we dat sieraden verkoop erg lastig was. Ik wilde graag een andere weg inslaan, en wél die van gepersonaliseerde kadootjes. Hier scheiden onze wegen en ben ik verder gegaan om mijn droom na te streven. Nu vier jaar later heb ik hier geen moment spijt van. O wat is het leuk om voor klanten een persoonlijk kadootje te kunnen maken. Elk jaar wordt de webshop groter en de soorten artikelen diverser.

 

Wat verkoopt Seredina?

Gepersonaliseerde kadootjes.

Ik zeg altijd dat ik alles verkoop waar een naam of tekst op gedrukt of geperst kan worden. Heel breed natuurlijk maar het omvat wel meteen al mijn producten. Denk hierbij aan traktaties, relatiegeschenken, kraamcadeaus, juf en meester cadeaus en natuurlijk alle leuke cadeaus tijdens Kerst / Sinterklaas / Moederdag / Vaderdag. Je kan het zo gek niet bedenken en ik het maak het.

Het leukste is dat zéér binnenkort ik ook fotocadeaus ga aanbieden. Zodat ik nog meer klanten blij kan maken!

Wat maakt Seredina uniek?

Er is voor ieder wat wils. Het aanbod is zo divers dat ik voor iedereen wel een leuk persoonlijk kadootje kan maken. En staat het niet op de website, dan maak ik het voor de klant op maat.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Seredina?

Yes, ik werk fulltime bij één van de grootste telecomproviders . Een baan waar ik al bijna 15 jaar heel veel plezier in heb!

Best pittig fulltime werken naast de webshop. Daarom ga ik komend jaar ook bekijken of ik wellicht toch parttime ga werken om alles beter te kunnen combineren.

Op welk platform draait Seredina?

Ik ben ooit begonnen via CCV shop. Persoonlijk vond ik dit heel gemakkelijk, maar wel heel prijzig iedere maand. Sinds een aantal jaar ben ik overgestapt naar OpenCart. Een heel fijn gebruiksvriendelijk systeem wat helemaal zelf naar wens te maken is. En een mooi voordeel, lagere kosten!

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak met name gebruik van Facebook en merk dat hier ook veel klanten uit voort komen. Instagram gebruik ik ook, maar te weinig. Waarom? Omdat ik er te weinig verstand van heb. Erg zonde weet ik, want hier vallen zeker ook veel klanten uit te halen.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het creatief bezig zijn. Elke keer weer de leukste spullen mogen maken en hierdoor klanten blij maken.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Niet per se een onderdeel maar de tijd ontbreekt vaak om overal voldoende aandacht aan te geven. Met name social media, up-to-date houden van de website schieten hierdoor er wel eens bij in. Klanten gaan immers voor!

Wat zou je graag nog met Seredina willen bereiken?

Zoals ik al eerder vertelde ga ik het assortiment verbreden met fotocadeaus. Hier ga ik me volledig om richten de komende maanden zodat er veel leuke nieuwe artikelen komen.

Maar ook wil ik graag de SEO van de website verbeteren, meer met social media doen en zorgen voor nog meer klanten die komen kopen i.p.v. alleen kijken.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Bedenk je van tevoren heel goed hoeveel tijd je erin kunt stoppen. Er komt namelijk zeer veel bij kijken; inkoop, verkoop, administratie, webshop, seo, social media, marketing, klantenservice and so on. Ik hoor veel mensen die het erg onderschatten om een webshop te willen beginnen. Heb je die tijd? Dan zeker beginnen!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen