fbpx

BEHIND THE SHOP: STEINISCH

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Steinisch

 

Mijn webshop heet Steinisch en is te vinden via www.steinisch.nl. Mijn naam is Marloes, Alkmaarse, self-taught edelsmid en 29 jaar oud. Steinisch bestaat sinds 31 juli 2015 maar de webshop is er pas sinds februari 2020. Daarvoor verkocht ik alleen via Facebook, Instagram en op markten.

Waarom ben je Steinisch gestart?

Mijn dagelijks werk (en vroeger studie) vraagt veel denkwerk. Ik werk namelijk als orthopedagoog in het speciaal onderwijs voor doof en slechthorende kinderen. Steinisch is voor mij een fijne afwisseling naast het denkwerk. Daarnaast is de voorliefde voor edelstenen me met de paplepel ingegoten. Mijn vader verzamelt al jaren edelstenen en mineralen dus het was een soort van onderdeel van de opvoeding. En omdat er een moment komt dat je niet meer alle sieraden zelf kunt dragen en mijn omgeving enthousiast was over hetgeen ik maakte, ben ik gestart met Steinisch en vorig jaar met de webshop.

Wat verkoopt Steinisch?

In mijn webshop verkoop ik sieraden met edelstenen en mineralen. Ik maak alle sieraden zelf en er is er geen een hetzelfde. Leuk weetje is dat mijzelf heb leren edelsmeden, dat was een proces van vallen en opstaan, maar heeft geresulteerd in een reeks unieke handgesmede sieraden. De sieraden zijn nu vooral in het zilver maar ik hoop binnenkort ook gold filled sieraden te kunnen toevoegen.

Wat maakt Steinisch uniek?

Sowieso is iedere edelsteen uniek, dat maakt geen sieraad hetzelfde. Daarnaast houd ik er niet van om alleen maar zelfde soort sieraden te maken dus ieder sieraad is ook nog eens anders. Dit maakt Steinisch anders dan andere webshops waar edelsteensieraden verkocht worden.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Steinisch?

Naast Steinisch werk ik ook nog 4 dagen in het speciaal onderwijs. Eerst was dit 4,5 dag maar ik ben inmiddels al iets minder gaan werken omdat ik dan meer tijd voor Steinisch heb. Wellicht wordt dit in de toekomst wel nog meer!

Op welk platform draait Steinisch?

Momenteel maak ik gebruik van een website van Jimdo. Ik ben alleen niet 100% tevreden daarom ben ik nu bezig met het zelf bouwen van een website in WordPress met Elementor Pro en Woo commerce. Ik heb nog een lange weg te gaan maar hoop de nieuwe site met een paar maanden online te kunnen zetten.

Bereik je veel klanten via Social media?

Steinisch is te vinden op Instagram, Facebook, Tiktok en Pinterest. Mijn klanten komen vooral via Instagram. Naast de webshop maak ik ook sieraden in opdracht en die bestellingen komen voor 90% via Instagram.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste is natuurlijk het contact met de klanten en de blije berichtjes wanneer een bestelling is aangekomen. Het is altijd spannend als een bestelling de deur uitgaat; voldoet het aan de verwachtingen en zijn mijn klanten net zo enthousiast over mijn producten als dat ik dat ben..?! Eigenlijk is dat altijd het geval, dat gevoel is het allerleukste!

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Omdat ik niet alles kan met mijn site wat ik zou willen, loop ik tegen best wel wat spreekwoordelijk muren aan. Dat frustreert wel eens, gelukkig komt daar verandering in! Daarnaast is er wel eens zo’n stemmetje in mijn hoofd wat zich afvraagt of mensen niet liever ‘goedkopere massa productie’ sieraden kopen in plaats van mijn sieraden. Dat probeer ik snel weer weg te wuiven want ik weet dat er heel veel mensen blij worden van mijn sieraden. Mensen die het te duur vinden, wat kan en mag, zijn dan gewoonweg niet mijn doelgroep.

Wat zou je graag nog met Steinisch willen bereiken?

Groot doel is de komende maanden een nieuwe webshop te lanceren. Ik hoop hiermee mijn producten beter te kunnen presenteren, meer verkeer naar mijn website te kunnen genereren en op mijn site meer informatie over edelstenen en mineralen te kunnen delen. Daarnaast zou ik het heel leuk vinden om een onlinecursus te gaan lanceren over edelstenen en mineralen. Op Instagram deel ik al geregeld dingen over edelstenen en mineralen en dat zou ik graag bundelen tot een mooie onlinecursus.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Allereerst zou ik iedereen aanmoedigen het te doen als je een idee hebt! Zelf koop ik heel graag bij ‘kleine ondernemers’, vooral omdat deze mensen vaak super gepassioneerd zijn en dat maakt het kopen nog leuker! Als tip zou ik vooral willen meegeven de verschillende platformen voor een webshop goed te vergelijken. Ik ben uiteindelijk gegaan voor Jimdo maar achteraf had ik lievere andere keuzes gemaakt. Daarbij is het fijn om je zaken achter de schermen (algemene voorwaarden, retouren, verzendbeleid enz.) goed op orde te hebben. Dat scheelt vaak rompslomp in de toekomst.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen