fbpx

BEHIND THE SHOP: SUPERHELDENSHOP

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Superheldenshop.

Monique (44) is getrouwd met Superman, Supermama van 2 stoere boys en Manager van de Superhelden ;). Op 1 oktober 2015 heeft zij de digitale deuren van Superheldenshop (www.superheldenshop.nl).

Waarom ben je Superheldenshop gestart?

In 2015 ging het even wat minder goed op het reisbureau, mijn collega en ik kwamen tijdelijk in de deeltijd WW. In die tijd ging mijn jongste net naar school en kon ik mijn droom verwezenlijken door een webshop/winkel te openen. Dit groeide in de jaren uit tot de Superheldenshop.

 

Wat verkoopt Superheldenshop?

In de webshop verkoop ik van alles in thema Superhelden, én natuurlijk voor Superhelden. Voor kindjes maar ook voor volwassenen. Je vindt er kinderkamerdeco, kraamcadeau’s, traktaties, grappige (leeftijd) verjaardagkado’s, baby & kinderkleding en zoveel meer. Het leuke is dat eigenlijk alles gepersonaliseerd kan worden. 

Wat maakt Superheldenshop uniek?

Wat mijn webshop uniek maakt is dat bijna elk artikel een link heeft met het thema superhelden, dus kadootje voor supermeester, Superbaby of je gekke Superopa, maar ook is er een SuperPiet ontworpen voor Sinterklaas. Ook hebben we een leuke tweelingcollectie bedacht met die link naar Superhelden. Praktisch elk artikel wordt door mijzelf gemaakt, maar we hebben ook een aantal unieke samenwerkingen, waardoor we o.a.  onze originele rammelaar en boxhanger “Superheldje”, houten Batman slingers en knuffeldoekjes in het assortiment hebben. Het uitpakken van het pakket maak ik persoonlijk door altijd een persoonlijk kaartje toe te voegen en wat leuke extraatjes voor de kleine superheld, of toegespitst op de ontvanger.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Superheldenshop?

Naast de webshop werk ik dus 20 uur op een reisbureau, dit is prima te combineren.

 

Op welk platform draait Superheldenshop?

Mijn webshop draait nu al paar jaar op WordPress.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja, ik vind het leuk om interactie te hebben met mijn klanten/volgers via Social Media, dit is vooral Facebook en Instagram.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het allerleukste vind ik als mensen laten weten wat ze van het pakketje vonden. Laatst kreeg ik bijvoorbeeld een leuk berichtje van iemand die een houten kaart had besteld om te geven aan de toekomstige opa&oma, zo bijzonder als je zoiets mag maken voor zo’n mooi moment in iemands leven. Wat ik ook erg leuk vind om samen met klanten tot een nieuw artikel te komen, dat ik soms dan ook daadwerkelijk toevoeg aan de webshop. Zo kreeg ik de vraag of ik ook stickers kon maken voor blikgooien, daar is nu een nieuw artikel uitgekomen, dus de kids kunnen blikjes gooien met Superhelden, dino’s, prinsessen, etc. Ik vind het persoonlijke contact met de klant het leukste!

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Een uitdaging zijn de artikelteksten, soms heb ik ineens inspiratie voor een bepaald artikel, maar als er meerdere varianten van zijn, dan vind ik dat wel lastig om daar originele teksten bij te bedenken. Ook de administratie is altijd weer een ding, ik stel het het liefst uit.

Wat zou je graag nog met Superheldenshop willen bereiken?

Wat ik zou willen verbeteren zijn oa de artikelfoto’s en teksten. Ik denk dat daar nog veel winst valt te behalen.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Denk er goed over na, als je het echt wil, ga er dan voor. Persoonlijk heb ik alles mijzelf aangeleerd, van de website tot dat ik nu zelf de artikelen maak. Het kost echt veel tijd en energie, maar het is zo verschrikkelijk leuk!

meer blog berichten