fbpx

BEHIND THE SHOP: SWEET AND SMALL

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Sweet and Small.

Irene (32) is mama van een lekker stoere en ondernemende dochter van net 2. Ze rijdt motor en als ze niet achter de naaimachine zit is ze vaak aan het klussen. Het stoere en ondernemende heeft haar dochter dus van haar ;). In mei 2019 zijn de digitale deuren van Sweet and Small (www.sweetandsmall.nl) geopend.

Waarom ben je Sweet and Small gestart?

Tijdens mijn zwangerschap maakte ik wat babykleertjes en toen mijn dochter geboren was maakte ik steeds meer van haar kleding zelf. Om mij heen vroegen mensen of ik de kleding ook verkocht en zo groeide mijn hobby steeds verder.  Ik ben altijd al wel ondernemend geweest, als 17-jarige meid had ik een webshop met handgemaakte dierenartikelen (Pet Relax). Dit vond ik geweldig om te doen, maar ik ben er mee gestopt omdat ik vond dat ik een “normale” baan moest hebben. Nu na 15 jaar merk ik dat een normale baan gewoon niet zo goed bij mij past. Ik wil graag eigen baas zijn en mijn creativiteit kwijt kunnen in mijn werk. Een eigen webshop past daar heel goed bij!  

 

Wat verkoopt Sweet and Small?

Ik verkoop baby- en kinderkleding in maat 50 t/m 92. Net een beetje anders dan anders, met gave neon stofjes en schattige newborn printjes.

Wat maakt Sweet and Small uniek?

Er zijn veel webshops en shops die via social media handgemaakte baby- en kinderkleding aanbieden, dus er is veel concurrentie. Waar de andere shops voor baby’s vaak voor stofjes in pastelkleuren kiezen, maak ik ook babykleding met felle neon-stofjes! Daarnaast kan de klant bij mij een kledingstuk helemaal naar wens krijgen door de mogelijkheid om bijvoorbeeld een andere kleur boordjes te kiezen.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Sweet and Small?

Naast de webshop heb ik een naaiatelier aan huis en word ik als zzp’er ingehuurd voor het naaien van producten voor een ander bedrijf.

Op welk platform draait Sweet and Small?

Ik werk met shoppagina.nl. Je kan op verschillende plekken gebruik maken van een probeer-pakket. Dit heb ik eerst gedaan om te ontdekken welke website voor mij het prettigst werkte en alle opties heeft die ik graag wil gebruiken. Shoppagina voldoet voor mij aan alle wensen. 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Instagram en Facebook. Op dit moment ben ik vooral actief op Instagram en komen mijn klanten vooral daar vandaan.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Ik vind het geweldig om, ondanks dat alles via internet gaat, zoveel leuke nieuwe contacten op te doen. Om een groter publiek te kunnen bereiken ben ik gaan samenwerken met brandreps. Zij zetten voor mij kleding op de foto en promoten mijn webshop. Dit heeft al een aantal leuke contacten en samenwerkingen opgeleverd waar ik erg blij mee ben!

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Ik vind het nog lastig om via social media zo te kunnen promoten dat mensen doorklikken naar je webshop. Vaak zijn plaatjes leuk, maar scrollen mensen na een like weer verder. Het blijft een uitdaging om klanten naar de website te trekken. 

Wat zou je graag nog met Sweet and Small willen bereiken?

Ik wil voor de najaars- en wintercollectie mijn maten uitbreiden en ook voor grotere kinderen kleding gaan maken. Verder zou ik me graag in de toekomst meer gaan richten op wholesale en zou ik het geweldig vinden als mijn kleding ook in verschillende winkels komt te hangen!

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten? 

Zorg voor mensen om je heen om mee te sparren. Iedereen heeft weer een andere kijk op dingen en soms kan dat net het stukje zijn wat je zelf mist.
Een eigen webshop is hard werken en vaak ben je er 24/7 mee bezig, maar als je weer een bestelling binnenkrijgt en je een vreugdedansje staat te doen, weet je: Ik volg mijn droom!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen