fbpx

BEHIND THE SHOP: TANTEPLEUN

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan TantePleun

 

Pauline (20) is student en de trotse eigenaar van TantePleun. Zij houd ervan om lekker creatief bezig te zijn. Sinds augustus 2018 is TantePleun (www.tantepleun.nl) een echt bedrijf.

 

Waarom ben je TantePleun gestart?

Ik kreeg het leuke nieuws te horen dat ik tante zou gaan worden. Ik wilde graag een origineel cadeautjes geven, iets wat niet al 101 andere kinderen in Nederland zouden hebben. Ik heb een deken gehaakt en nog wat andere spulletjes gemaakt met de naaimachine. Mijn zus was niet de enige die enthousiast was en de eerste bestellingen kwamen binnen. Van het een kwam het ander en TantePleun werd een feit! Wat begon met speelgoed is uitgelopen tot een shop met het jaar door verschillende kledingcollecties en andere producten.

Wat verkoopt TantePleun?

In de webshop vind je verschillende baby- en kinder- gerelateerde producten. Het hele jaar door zijn er verschillende kledingcollecties te vinden, maar ook speelgoed en verzorgingsproducten mogen natuurlijk niet ontbreken. Bijna álles wat je nodig hebt voor een newborn/baby/kind is er te vinden. En vind je het niet in de shop, dan maak ik het op maat voor je!

 

Wat maakt TantePleun uniek?

Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk!  Verder probeer ik met materialen te werken die je niet op 101 andere plekken zal vinden. Maar ook worden alle producten maar in beperkte oplage gemaakt, het is geen massaproductie bij TantePleun.

Verder zijn klanten bij mij welkom met eigen ideeën. Ik vind het supertof om zo’n eigen idee helemaal te gaan uitwerken om zo tot een resultaat te komen wat een klant voor ogen had. Een super uniek product!

   

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast TantePleun?

Naast de webshop doe ik een voltijd studie, ik ben derdejaars pabo-student. Ik ben twee dagen in de week in de collegebanken te vinden, twee dagen sta ik voor de klas en een dag ben ik thuis bezig met de studie. Alle overige tijd besteed ik aan TantePleun. Ik verveel me dus niet snel, haha!

 

Op welk platform draait TantePleun?

Voor mijn webshop maak ik gebruik van het platform JouwWeb.

Bereik je veel klanten via Social media?

Ik maak gebruik van Instagram en Facebook. Via Instagram is mijn bereik groter dan via Facebook, maar op beide kanalen ben ik flink aan het groeien. De meeste klanten ontvang ik via Instagram, maar ook via Facebook wordt het steeds meer. Verder ben ik ook begonnen met het gebruiken van Pinterest, maar hier ben ik nog niet zo actief.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De persoonlijke contacten, de lieve berichtjes, maar als kers op de taart natuurlijk de foto’s van tevreden klanten!

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

De administratie. Echt een ‘blegh’ werk, haha. Gelukkig maakt het boekhoudprogramma ‘Paperdork’ waar ik sinds kort mee werk het stuk leuker! Maar ook de concurrentie vind ik soms lastig. Iets wat jij gemaakt en bedacht hebt nog geen week later ergens anders vinden is niet leuk. Maar niemand is zoals TantePleun en dat is de kracht van TantePleun zullen we maar zeggen 😉

Wat zou je graag nog met TantePleun willen bereiken?

Ik zou mijn webshop graag verder willen uitbreiden met handgemaakte, unieke producten. En misschien wel met producten van andere small shops. Om zo steeds groter en groter te worden. Maar dat gaat pas na mijn studie worden. Helaas, haha. Ik heb zoveel toffe ideeën, maar helaas heeft een week maar 7 dagen en een dag maar 24 uur.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Laat je niet tegenhouden door wat anderen erover te zeggen hebben of door wat anderen van jou denken. Blijf dicht bij jezelf en doe wat jij leuk vindt.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen