fbpx

Waarom je werkzaamheden moet uitbesteden als webshop eigenaar

Het liefst doen we het allemaal zelf. Het bouwen van de webshop, het ontwerp van de huisstijl, het bijhouden van de social media kanalen, het versturen van de nieuwsbrief, maar ook het versturen van de producten, het verwerken van de retouren en de administratie. Want laten we eerlijk zijn: starten met een webshop betekent dat je aan het begin een flink bedrag moet investeren. Dus elke euro die je kunt besparen door het zelf te doen scheelt weer. Toch is dat niet slim. Hieronder vind je waarom je werkzaamheden moet uitbesteden als webshop eigenaar.

 

Investeren is groeien

Of je nu een controle freak bent en de touwtjes zelf graag in handen hebt of het simpelweg eng vind om iemand in te huren voor een bepaalde expertise: investeren is dé manier om je webshop draaiende te houden. En uiteindelijk te laten groeien.

 

Heb je eigenlijk geen kaas gegeten van online adverteren via Google of social media kanalen en doe je eigenlijk maar wat? Stop dan met zelf dingen te proberen en laat het over aan de professionals. Iets waar jij drie uur over doet, doet iemand die kennis heeft van het vak slechts tien minuten over. Daarnaast zullen je resultaten (online conversies) alleen maar verbeteren.

 

Je kunt niet alles alleen doen

Accepteer dat je niet alles in je eentje kunt doen. Dat heeft verschillende redenen. Enerzijds omdat niemand een multi-talent is en anderzijds je 24/7 moet werken om het allemaal bol te werken. Ga op zoek naar freelancers die je kunt inzetten voor bepaalde expertises waar je een duurzame relatie mee kunt opbouwen voor in de toekomst.

 

Creëer ruimte in je hoofd

Het runnen van een eigen webshop is natuurlijk heel erg tof, maar ook iets creatiefs. Om te zorgen dat je creatieve brein blijft draaien, moet je daar ook ruimte voor vrijhouden in je hoofd. Door werkzaamheden uit te besteden, behoud je die rust en weet je zeker dat je ruimte hebt voor nieuwe, creatieve ideeën om je webshop te laten groeien.

 

Efficiëntie

Een andere reden waarom je als webshop eigenaar werkzaamheden moet uitbesteden, is vanwege de efficiëntie. Jij kunt je bezig houden met datgene wat je het allerleukste vindt om te doen en anderen helpen je op een efficiënte manier om te groeien met je webshop.

 

Logistiek uitbesteden

Mocht je merken dat je webshop verkopen door het dak gaan door al je investeringen, kun je ervoor kiezen om je logistiek uit te besteden. Hierdoor ben je waarschijnlijk een percentage van de omzet kwijt, maar je krijgt er veel tijd voor terug. Tijd die je kunt gebruiken om je bedrijf verder te ontwikkelen en door te laten groeien.

 

Dit artikel is geschreven door Dionne Knooren (28) en werkzaam als freelance online marketeer. Daarnaast is ze eigenaresse van de blog Ondernemen als een baas waar je allerlei tips & tricks vindt om van jouw (online) bedrijf een succes te maken en hoe je online geld kunt verdienen via affiliate marketing.

 

 

 

 

 

 

meer blog berichten

A computer screen displaying an array of various products

Hoe werkt Google shopping voor webshops?

Ontdek hoe Google Shopping werkt voor webshops en leer hoe je jouw producten effectief kunt promoten en verkopen op dit populaire platform.