fbpx

BEHIND THE SHOP: WONDERFUL WEDDING BOX

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Wonderful Wedding Box

 

Diana (30) is een ondernemende duizendpoot. Haar passie ligt bij het creëren van mooie producten en mensen een geluksmomentje bezorgen. In oktober 2019 is haar webshop Wonderful Wedding Box (www.wonderfulweddingbox.nl) live gegaan.

 

Waarom ben je Wonderful Wedding Box gestart?

In 2018 zijn met mijn man en ik getrouwd en dat is de aanleiding geweest voor het starten van mijn webshop. Tijdens de voorbereidingen voor de grote dag is 1 daarvan het regelen van de uitnodigingen. Ik keek daar heel erg naar uit om deze te ontvangen. Dat maakte het allemaal nog ‘echter’. Nu draait het natuurlijk om het drukwerk, maar hoe we dit ontvingen.. Ik miste iets. Ik vond dat dat eigenlijk ook wel al een ‘beleving’ mocht worden. Vanuit die gedachte ben ik begonnen met het opzetten van de webshop. Ik wil namelijk dat het ontvangen van het drukwerk voor de bruiloft al een feestje wordt en wil ik het drukwerk gaan leveren in een feestelijke box (vandaar ook de naam). Momenteel zit ik nog vol in de ontwerpfase voor verschillende uitingen; save the date kaartjes, uitnodigingen, bedankkaartjes etc.

Omdat het drukwerk nog even op zich laat wachten, ben ik gestart met de verkoop van luxe cadeauboxen. Deze zijn geschikt voor hem, voor haar en voor het echtpaar. In de boxen zitten hele fijne biologische/vegan verzorgingsproducten. Alle producten zijn met veel zorg en vooral liefde uitgekozen en hebben ook een mooie missie. De boxen zijn breed inzetbaar. Je kunt ze dus ook geven aan jouw ceremoniemeester, bruidsmeiden of om de getuigen te vragen of juist te bedanken. Maar natuurlijk kunnen de boxen ook gegeven worden aan de persoon die je lief is. Want ook dan is het leuk om eens iemand een prachtig cadeau te doen.

Wat verkoopt Wonderful Wedding Box?

Momenteel enkel nog Gift Boxen/Sets. Binnenkort dus ook Wedding Stationery.

 

Wat maakt Wonderful Wedding Boxuniek?

De combinatie van het drukwerk – en hoe het geleverd gaat worden – en de cadeauboxen. In de meeste cadeauboxen vind je standaard items terug zoals bijvoorbeeld; nagellak, verzorgingsproducten van de bekende ‘standaard’ merken (denk aan Rituals), veldflessen, sokken of parfum. Alle producten voor de cadeauboxen zijn met veel zorg uitgekozen en samengesteld. Zo zijn vrijwel alle producten vegan, biologisch en gemaakt van natuurlijke ingredienten. Ik sta heel erg achter alle merken, en vooral het verhaal achter ME&MATS sprak mij aan. Astrid, de oprichter van ME&MATS, verloor haar zoontje Mats heel kort na zijn geboorte. Astrid realiseerde zich dat die 30 liefdevolle, overweldigende minuten met Mats misschien wel de gelukkigste uit haar leven waren. Zo is ME&MATS een ode aan Mats en een ode aan de magie van een klein moment. Bovendien worden de producten verpakt door toppers met een beperking.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Wonderful Wedding Box?

Naast Wonderful Wedding Box en gezinsmanager werk ik ook als grafisch/webdesigner en run ik nog een andere webshop genaamd Petit Life. Hier maak ik gepersonaliseerde baby accessoires.

 

Op welk platform draait Wonderful Wedding Box?

WordPress – WooCommerce

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Ja, ik plaats voornamelijk content op Instagram en deze posts komen dan ook op de Facebook pagina. Ik merk dat ik via Instagram meer interactie heb met potentiele klanten.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De creativiteit die ik erin stop en de waardering van mijn klanten.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Marketing. Omdat ik alles alleen doe, ben ik ook verantwoordelijk voor alle content dat op Social

Media verschijnt. Ik vind het soms lastig om met echt regelmaat iets te posten of een goede

caption te bedenken.

 

Wat zou je graag nog met Wonderful Wedding Boxwillen bereiken?

Cliché antwoord maar, groeien en groots worden. Ook wil ik nog mooie samenwerkingen aangaan met andere ondernemers die zelf gepersonaliseerde producten maken.

 

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Laat je niet tegenhouden door onzekerheid en durf te investeren.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen