fbpx

BEHIND THE SHOP: YOURS SINCERELY

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Yours Sincerely

 

Ingrid Beukema (41) kreeg eind januari 2020 het idee om een collectie duurzame yoga & lifestyle shirts te beginnen. Sindsdien is zij elk vrij moment bezig geweest met het uitwerken van haar plannen, en is uiteindelijk op 15 juli 2020 Yours Sincerely (www.yourssincerely.nl) live gegaan.

Waarom ben je Yours Sincerely gestart?

Ik was op yogavakantie geweest en wilde graag een tof yogashirt kopen. Het viel me op dat er maar weinig yogashirts waren met een toffe print/quote, die zowel duurzaam als betaalbaar waren. En toen dacht ik: dan ga ik ze zelf maar maken! Met deze collectie wil ik een steentje bijdragen aan de fairfashion-markt én yogi’s blij maken met toffe shirts.

 

Wat verkoopt Yours Sincerely?

Duurzame yoga & lifestyle shirts: 100% duurzame materialen, onder eerlijke omstandigheden geproduceerd en 5% van de winst gaat naar Stichting DierenLot. De shirts zijn gemaakt van ademende, vochtregulerende stoffen en zijn dus perfect voor tijdens een yogales. Maar ze staan ook superleuk op een spijkerbroek of onder een vest of jasje. Vandaar yoga & lifestyle shirts.

Wat maakt Yours Sincerely uniek?

Alle yogashirts zijn 100% duurzaam én betaalbaar. Ze hebben allemaal een inspirerende quote en je kunt ze ook als lifestyle shirt dragen.

 

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Yours Sincerely?

Ja, ik ben vertaler Engels-Nederlands. Dat doe ik op zzp-basis, vanuit huis en parttime. Het is dus ideaal te combineren met Yours Sincerely.

Op welk platform draait Yours Sincerely?

In eerste instantie heb ik mijn webshop gemaakt via Jouwweb. Nu ik een aantal weken live ben, realiseer ik me dat deze software (hoe gebruiksvriendelijk en voordelig ook) te veel beperkingen heeft wat betreft SEO en andere functionaliteiten. Daarom heb ik net besloten om mijn webshop over te zetten naar WordPress/WooCommerce.

 

Bereik je veel klanten via Social media?

Zeker! Mijn doelgroep zit op Instagram en daar ben ik nu druk aan het opbouwen, superleuk! De meeste berichten laat ik ook automatisch op Facebook plaatsen. Het heeft naamsbekendheid en positieve reacties opgeleverd en ook wel wat websiteverkeer, zowel organisch als via adverteren. Adverteren op Pinterest heeft me echter meer verkeer en aankopen opgeleverd, dus daar ga ik mijn aandacht meer op richten komende tijd.

 

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Het is een geweldig avontuur! Ik heb nog nooit eerder een webshop of kledinglijn gehad, maar ik ben het gewoon maar gaan doen, op basis van enthousiasme, gezond verstand en goed gevoel. Het feit dat ik zoveel nieuwe dingen leer vind ik fantastisch. En het geeft voldoening om duurzame kleding te produceren en daarover via blogs en posts bewustzijn te creëren.    

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Omdat ik het nog nooit heb gedaan, heb ik weinig referentiekader. Pak ik het wel goed (genoeg) aan? Is het logisch dat ik na zes weken nog niet heel veel bestellingen heb? Wanneer kun je zeggen dat een advertentiecampagne succesvol is? Het is trial and error, maar dat maakt het tegelijkertijd ook zo interessant.

 

Wat zou je graag nog met Yours Sincerely willen bereiken?

Mijn website is niet voldoende SEO-proof en ik wil Google Analytics beter onder de knie krijgen. Dat is toch de poort naar inzichten over wat wel en niet werkt, en wat de vervolgstappen gaan zijn. Verder heb ik nog 1001 plannen en ideeën om uit te proberen. Van blogs schrijven tot klanten in het zonnetje zetten tot advertentiemogelijkheden bekijken. Er is nog zoveel leuks om uit te proberen!

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Onderschat het niet. Het kost veel tijd, geld en energie als je het goed wilt doen en je moet alle aspecten beheersen, van IT-zaken tot marketing tot klantenservice. Maar als je er helemaal voor gaat en het levert positieve reacties op, geeft dat zo veel voldoening dat al die moeite ook echt de moeite waard is

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen