fbpx

Hoe krijg ik bezoekers naar mijn webshop?

De ham vraag voor elke webshop eigenaar: Hoe krijg ik meer bezoekers naar mijn webshop? Je wilt uiteraard je producten verkopen en daarbij zijn bezoekers ook noodzakelijk. Helaas is het ook nog eens zo dat een bezoeker niet automatisch een kopende klant is, dus vaak heb je veel meer bezoekers nodig als dat je er bestellingen aan over houdt. In dit blog bericht deel ik verschillende manieren hoe je meer bezoekers naar je webshop krijgt.

Facebook & Instagram

Het eerste waar je waarschijnlijk zelf al aan denkt, is het inzetten van Facebook & Instagram. Social media is hot onder webshops, je kunt namelijk gemakkelijk je klant bereiken. Alleen in de praktijk blijkt dat soms toch wel iets lastiger uit te vallen, want hoe vindt jouw klant jou op social media? Dan is weer een heel ander verhaal, maar social media is een goed platform om je klant naar je webshop te leiden.

Waar je wel op moet letten is dat je niet te veel sales berichten gaat plaatsen. Jouw volger krijgt mega veel informatie te zien wanneer zij scrollen over hun tijdlijn en wanneer jij alleen maar loopt te zwaaien met je producten, pakt dat niet meer hun aandacht. Dus ga dan juist ook eens anders soort berichten plaatsen, wees informatief en entertain je volger. Denk ook eens aan het gebruik van personal branding op social media. In een eerder blog post vertelde ik daar meer over.

O ja en wist je dat het plaatsen van linkjes in je berichten je bereik van je bericht kan verkleinen? Wees daarom eens creatief met hoe je de mensen naar je webshop kunt sturen zonder dat je daarmee je bereik vermindert.

Pinterest

Ook Pinterest is een social media kanaal die perfect is voor webshops. Uit cijfers blijkt dat steeds meer Pinterest gebruikers, Pinterest gaan inzetten om op zoek te gaan naar bepaalde artikelen. Het voordeel hiermee is dat je en warmere bezoeker krijgt, omdat ze al op zoek zijn naar iets specifieks. Wil je weten hoe je Pinterest kunt inzetten voor je webshop? Lees dan eens dit blog bericht.

Adverteren

Adverteren is de manier om mee bezoekers naar je webshop te krijgen die jou nog niet kennen. Je kunt op verschillende manieren adverteren zo heb je Google Ads, waarmee je met een advertentie te zien bent in de zoekresultaten van Google. Ook kun je adverteren op Facebook en Instagram. Door de interesses van je potentiële klant aan te geven, zoekt Facebook de voor jou geschikte profielen waaraan je advertentie getoond wordt.

Het voordeel van online adverteren is dat je gemakkelijk kunt meten wat het effect is van de advertenties en of het wel werkt. Je kunt ook nog steeds kiezen voor de traditionele offline advertenties zoals in tijdschriften of magazines. Alleen hiervan kan je niet precies meten wat het effect geweest is van een advertentie.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrieven zijn nog steeds een van de belangrijkste tools binnen de marketing. Het is een ideale manier om je bezoeker, die zich heeft aangemeld, weer terug te krijgen naar je webshop. Trigger bijvoorbeeld een bezoeker met een pop up dat je ze een X % korting wanneer ze zich aanmelden voor je mailinglist. Op die manier heb je altijd een lijst potentiële klanten die je kunt bereiken.

SEO

Seo, oftewel Search Engine Optimalisation, is een manier om door mensen die op zoek zijn naar een bepaald product naar je webshop te krijgen. Door het gebruik van de juiste teksten en zoekwoorden, kun je er voor zorgen dat Google je laat zien in de zoekresultaten. SEO is niet een Quick Fix oplossing, maar heeft echt tijd nodig. Zorg daarom dan ook dat je nu al aan de slag gaat met je teksten, hier heb je in de toekomst profijt van.

Nog meer manieren om klanten naar je webshop te krijgen

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar neem bijvoorbeeld eens deel aan een braderie of een event. Kijk of je kunt flyeren op een plek waar je doelgroep loopt of ga eens een samenwerking aan met een blogger. Je kunt van alles proberen om meer bezoekers naar je webshop te krijgen, maar niet alles zal (meteen) werken. Zorg dan ook dat je van alles uit probeert en kijkt wat er voor jou en jouw klant werkt. Je statistieken vertellen je alles over waar je bezoeker vandaan komt en wat ze op je webshop doen. Je kunt in Google analytics alle gegevens terug vinden.

Wat doe jij om aan bezoekers op je webshop te komen?

 

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het