fbpx

Hoe kun je jouw Instagram account het beste beveiligen?

Het is natuurlijk onwijs belangrijk dat je jouw Instagram account beveiligd met een moeilijk te raden wachtwoord. Maar het beste is om nog een extra verificatie toe te voegen. Dit noemen we een tweestaps verificatie. Aangezien instagram een van de meest gebruikte social media apps is, is het belangrijk dat je tweestaps verificatie inschakeld. Zo kunnen mensen niet zomaar inloggen op jouw account, omdat ze altijd nog die extra persoonlijke stap nodig hebben om in te loggen. Door de tweestaps verificatie zorg je er voor dat je Instagram account niet gehackt wordt.

Wat heeft een tweestaps verificatie nou voor nut?

Wij raden iedereen aan om een tweestaps verificatie te gebruiken. Een tweestaps verificatie zorgt ervoor dat je niet alleen meer kan inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze verificatie zorgt ervoor dat jouw inlogprocedure wordt uitgebreid. Er wordt namelijk een code gestuurd naar jouw telefoon of er wordt via Google Authenticator/Authy een eenmalige code gegenereerd. Zo voorkom je dat kwaadwilligen zomaar kunnen inloggen, omdat zij deze speciale code nodig hebben om verder in te loggen.

Tweestaps verificatie instellen via een app in voor Instagram

 1. Open de Instagram-app;
 2. Tik rechtsonder om je profielpagina te openen;
 3. Tik vervolgens op het tandwieltje rechtsboven;
 4. Kies in het menu dat je nu krijgt voor ‘Tweestapsverificatie’;
 5. Schuif het schakelaartje naast ‘Verificatieapp’ naar rechts;
 6. Doorloop de stappen op het scherm en kopieer en plak de code uit je verificatie-app;
 7. Maak een screenshot van de reservecodes op het scherm. Met deze codes kun je altijd weer toegang krijgen tot je account als je geen beveiligingscode via sms kunt ontvangen.

Zodra je de volgende keer wilt inloggen op Instagram, kopieer je eerst de code in de authenticatie-app, zodat je hiermee je identiteit kan bevestigen.

Tweestaps verificatie instellen via sms in voor Instagram

 1. Doorloop stap 1 tot en met 4 van de bovenstaande instructie;
 2. Schuif het schakelaartje naast ‘Sms-bericht’ naar rechts;
 3. Als er nog geen telefoonnummer aan je account is toegevoegd, word je gevraagd dit nu te doen. Druk hiervoor op ‘Nummer toevoegen’;
 4. Geef vervolgens je telefoonnummer op en bevestig het telefoonnummer met de code die je gestuurd wordt;
 5. Maak een screenshot van de reservecodes op het scherm.

Als je deze stappen doorloopt, zal Instagram je voortaan een sms sturen op momenten dat je jouw identiteit moet bevestigen. Grijp dit moment aan om ook je andere accounts eens extra te beveiligen.

 

 

 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen