fbpx

Hoe zet ik SEO in voor mijn webshop?

Als webshopeigenaar hoor je natuurlijk winst te maken met je webwinkel, om bestaansrecht te garanderen. Je wilt natuurlijk steeds nieuwe voorraad inkopen, jezelf salaris uitbetalen en uiteindelijk groeien met je webwinkel. Daarvoor zijn klanten nodig, die je webshop bezoeken. Klanten vinden je vaak via social media of  via de zoekmachines, dus het is essentieel om daar vindbaar te zijn. Hoe zet je als ondernemer marketing SEO in? We leggen het in dit artikel uit. 

Start met een zoekwoordenonderzoek 

Vindbaar zijn op Google, betekent dat je een hoge Google ranking hebt. Dit kan je bereiken door je teksten te herschrijven aan de hand van zoekmachineoptimalisatie. Dit start altijd met het doen van een zoekwoordenanalyse. Je moet weten welke trefwoorden er nodig zijn om je website te optimaliseren. Maak een lijstje van deze woorden. En maak een lijst van welke pagina’s je wilt optimaliseren. Voor elke pagina bedenk je dus apart trefwoorden waarmee je doelgroep de woorden in de zoekmachine gaat invoeren. Hier zijn verschillende websites voor, dus dat hoef je niet zelf te bedenken. 

Ga je teksten SEO schrijven 

Op het moment dat je duidelijk hebt wat de zoekwoorden zijn, kan je search engine optimization gaan toepassen, oftewel SEO toepassen. Je gaat in je website teksten die woorden terug laten komen. De zoekwoorden verwerk je een aantal keren in je teksten. Schrijf de teksten voor je bezoekers, geef dus informatie over je de producten en je webshop. Stimuleer je bezoekers om verder te klikken en bestellingen te plaatsen. Gebruik tussenkopjes en zet ook de belangrijke zoekwoorden daarin.

Meta title en omschrijving toevoegen 

Als je de teksten online gaat zetten kan je ook een meta title en omschrijving via de software erin zetten. Maar hier ook gebruik van, want deze tekst wordt in de zoekresultaten getoond. Schrijf een korte en duidelijke titel, wat bezoekers motiveert om naar je website te gaan. Dit moeten uniek geschreven teksten zijn. 

Optimaliseren van foto’s en afbeeldingen 

Ga daarnaast aan de slag met het optimaliseren van je afbeeldingen in je webshop. Hierdoor worden je producten gevonden via Googleafbeeldingen. Geef elke afbeelding een bestandsnaam met een korte omschrijving van het product. Gebruik ook hier de zoekwoorden. En zorg dat het juiste formaat gebruikt wordt. 

Linkbuilding inzetten voor meer verkeer naar je webshop 

Als je deze stappen hebt gevolgd, dan staat de SEO van je eigen webshop als een huis. Je kunt daarnaast ook linkbuilding inzetten, dit zijn links van buitenaf naar je website genereren, hierdoor krijg je een hogere waardering in de zoekmachine. Dit kan je doen door te kijken welke websites bij je webshop passen, benader de eigenaar en vraag of je kunt samenwerken. Je kunt ook gaan gastbloggen of zorg dat je regelmatig persberichten eruit stuurt, dit levert ook een aantal mooie links op. 

Wil je liever SEO uitbesteden? En je website teksten laten schrijven? Of wil je door SEA vindbaar worden? Schakel dan Mrs E-Commerce, wij zijn een onlinemarketing bureau die je helpen bij het beter vindbaar maken van je webshop, zodat je meer orders krijgt.  Wil je weten hoe jouw webshop SEO geoptimaliseerd is? Vraag dan jouw gratis SEO rapport hier aan. 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen