fbpx

Hoe verhoog ik de conversie in mijn webshop?

Het is natuurlijk superfijn als je een hoge bezoekersstroom hebt naar je webshop. Vaak betekent het hoe meer bezoekers, hoe meer conversie er plaatsvindt. Oftewel hoe meer klanten iets bij jou kopen. Heeft je website een hoge bekendheid, maar vind je het ook zo vervelend dat er zo veel bezoekers komen en weinig kopen? Volg dan deze stappen om het aantal verkopen te verhogen in je webwinkel. Met de juiste tips en trics, krijg jij weer de juiste klanten naar je webshop. 

De juiste payment provider gebruiken 

Niets is zo vervelend als je geen goede payment provider hebt. Met de juiste betaalmethode, laat je klanten alsnog niet voltooide betalingen voltooien. Met de betaalmethode van Pay, zorg je voor een gepersonaliseerde check-out, innovatievere betaalmethoden voor de klant en pay by link voor snellere betaling. Pay zorgt daardoor ook voor een hogere conversie. 

Zorg voor goede reviews op je eigen website 

Goede reviews op je website zorgen voor een hogere conversie. Dit kan je als webshop zelf erop zetten, maar daar kan je ook een bedrijf voor inschakelen. Doordat Webwinkelkeur beoordelingen op je webshop verzamelt, komt dit naar de klant zeer betrouwbaar over. Webwinkelkeur vraagt namelijk onafhankelijk aan je klanten een review te schrijven, waardoor alle beoordelingen zelf door klanten geschreven zijn. Positief of negatief, alle reviews worden geplaatst.

Sluit je aan bij het keurmerk Trusted Shops 

Met de komst van onlinemarketing schiet het aantal webshops als paddenstoelen uit de grond. Voor de online shopper is het lastig om te onderscheiden welke webshop de kwaliteit qua producten en levering kan waarborgen. Om die reden bestaan er keurmerken. Door een keurmerk op je website te vermelden, weet je klant dat er een kwaliteitsoordeel heeft plaatsgevonden over je webshop en dat deze dus betrouwbaar is. Veel Nederlanders gaan over tot aankoop, omdat er een keurmerk aanwezig is. Bij Trusted Shops kan je gemakkelijk een keurmerk aanvragen. Dit is het enige keurmerk die garant staat voor consumenten en kopersbescherming biedt. Trusted Shops is de marktleider in heel Europa, ze biedt een totale internationale juridische dienstlevering aan en er is een dynamische Trustbadge waar gebruik van gemaakt kan worden. 

Ga altijd voor snelle verzending 

Overal en altijd bereikbaar heeft er eigenlijk toe geleid dat de consument snelle verzending verwacht. Onderzoek heeft uitgewezen dat snelle en milieuvriendelijk verzending bovenaan het lijstje staat van onlineaankopen. Je wilt dus als webshop hier op in spelen, want hoe sneller de verzending, des tevredener de klant is. Het gemakkelijkste is om hier een partij voor in te zetten, zoals Sendcloud. Zij nemen de picking & packingproces uit handen, zodat jij je kunt richten op de dingen waar je echt goed in bent en tevens de pakketjes heel snel bij de klant aankomen! Het zorgt ervoor dat er geen handmatige verzendingen meer gedaan worden, alles wordt automatisch geregistreerd. Daarnaast wordt het retourproces ook gemakkelijk gemaakt. Een win-win situatie dus voor jou en de klant. 

Lukt het je maar niet om je conversie in je webshop te verhogen? Wil je graag je website optimaliseren en je productteksten verbeteren? Neem dan contact op met Mrs E-Commerce. Wij kunnen jou helpen. Door aan de juiste knoppen te draaien verhogen we de klantbinding met je websitebezoekers en helpen we je conversie te verdubbelen. 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen