fbpx

Tips voor het schrijven van teksten voor jouw webshop

Een goede tekst is super belangrijk voor op je website. Veel mensen denken hier te makkelijk over. Het kan ook zijn dat er te weinig tijd voor wordt vrij gemaakt. Een goede tekst kan jouw website maken. Een webtekst kan de bezoeker prikkelen en aanzetten tot actie. Dit geld hetzelfde voor productbeschrijvingen. Met deze teksten kun je hoger scoren in Google en jouw website boosten.

 

Tip 1 | Bouw jouw tekst voor op de website goed op!

Voordat je een webtekst gaat schrijven is het belangrijk om te achterhalen op wie je jouw tekst gaat richten en wat het kennisniveau is van deze doelgroep. Iedere tekst moet een concreet doel bevatten. Je kunt je tekst baseren op waarnaar jou doelgroep opzoek is. Zorg ervoor dat iedere webtekst een kernboodschap bevat.

 

Tip 2 | Leer de doelgroep kennen waarop je je gaat richten

Leer je doelgroep altijd kennen voordat je begint met schrijven. Kijk of zij tegen eventuele problemen aan lopen die jij kan oplossen, er twijfels zijn over een bepaald product, er wordt gezocht naar bepaalde zoekwoorden of probeer de klantreis van jouw doelgroep te achterhalen.

 

Tip 3 | Zorg ervoor dat je originele teksten op jouw website gebruikt

De teksten die jij schrijft op jouw website moet de bezoekers overtuigen om over te gaan tot aankoop. Zorg ervoor dat je de teksten zelf schrijft en deze niet in grote lijnen overeenkomen met die van jouw concurrenten. Dit kan ook invloeden hebben op de vindbaarheid in Google.

 

Tip 4 | Gebruik in jouw teksten op de website relevante zoekwoorden (SEO) 

Om achter de juiste SEO zoekwoorden te komen kun je gebruik maken van Google Ads. Met deze tool kun je kijken welke woorden jouw doelgroep het vaakst gebruiken in hun zoektocht. Het geheel moet aansluiten op de informatiebehoeften die de doelgroep wil lezen. Door relevante zoekwoorden te gebruiken kun je gemakkelijk de vindbaarheid van jouw webshop verbeteren.

 

Tip 5 | Zorg dat de belangrijkste informatie boven aan staat

Tegenwoordig nemen nog maar weinig mensen de tijd om dingen te lezen. Begin jouw webtekst met een pakkende titel, zodat de lezer verder wil lezen. Eindig altijd met een sterke call-to-action om bezoekers over de streep te trekken. Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers de tekst vaak in de vorm van een ‘F’ scannen. Je kunt beter een korte pakkende tekst hebben en later verder op het onderwerp in gaan, zodat je een groter bereik creëert.

 

Tip 6 | Gebruik voldoende alinea’s, tussenkopjes en vergeet geen witregels!

Bij het schrijven van een webtekst is het van belang om gebruik te maken van voldoende alinea’s, tussenkopjes en witregels. Een goede lay-out zorgt ervoor dat jouw tekst beter scanbaar is. Wil je de lezer vasthouden dan kun je de tekst afwisselen met een bijpassende afbeelding. Tevens, creëren het gebruik van bullets vaak een prettig overzicht. Hou de tekst eenvoudig en makkelijk!

 

Tip 7 | Loop de teksten voor je website nog één keer na

Om ervoor te zorgen dat jouw teksten klaar zijn om op de website te zetten, raad ik aan om deze nog één keer na te lopen. Het kan zijn dat je er tegenaan loopt dat een alinea niet helemaal lekker leesbaar is. Voel je dan niet bezwaard om deze opnieuw te schrijven, soms komen er na het herschrijven veel betere dingen uit. Sluit jouw controle altijd af met twee vragen. Sluit de advertentietekst aan bij de doelgroep? En komt het doel van de advertentietekst duidelijk naar voren?

meer blog berichten