fbpx

Review Purpuz planner 2021

Hoewel ik echt in alles mega digitaal ben, is er één ding dat ik echt offline moet doen, namelijk mijn agenda bij houden. Ik heb denk ik als kind een tik van de malle molen gehad heb, waardoor ik tot op de dag van vandaag bang ben afspraken te vergeten, to do’s te vergeten en te laat te komen. Dus een goede planner is voor mij essentieel. Het geeft mij niet alleen overzicht maar ook héél véél rust in mijn hoofd. In de afgelopen jaren ben ik daarom veel op zoek geweest naar de juiste planner en in dit blog bericht vertel ik je alles over de Purpuz planner!

Mijn zoektocht naar de ideale planner tot nu toe.

De afgelopen jaren heb ik al menig planner versleten. Van planners waarbij je alle vrijheid had tot hele simpele. Ik merkte dat bij de planners waarbij er geen tijden stonden en geen data, dat ik eigenlijk nog steeds heel onrustig was. Ik had niet genoeg overzicht en alles werd heel rommelig omdat ik zelf met kleurtjes en stickertjes aan de slag moest. Uit pure wanhoop heb ik dus na een paar maanden maar een dood gewone en hele simpele school agenda gekocht waar ik op z’n minst normale tijdsvlakken in had staan.

Alleen ook hier miste ik wat. Omdat ik niet alleen mijn zakelijke afspraken in mijn agenda heb staan maar ook mijn privé afspraken, kwam ik dus in deze agenda vaak ruimte te kort. Dus ik ben vorige jaar weer verder gaan zoeken naar een andere agenda en toen uitgekomen bij de structuur junkie agenda. Geen poespas, lange tijden, veel schrijfruimte en genoeg plek voor mijn to-do’s. Voor 2021 leek het mij een goed idee om toch nog eens verder te kijken naar een andere planner die mij nog meer rust zou geven en ik kwam uit bij de Purpuz planner. Je raadt het niet, daar had ik het jaar er voor ook al naar gekeken, maar na alle invulmogelijkheden van er voor ben ik eerst gegaan voor simpel.

Mijn eerste indruk van de Purpuz planner 2021.

Ik ben bij deze planner gegaan voor basic zwart. Hij is er ook in het antraciet en roze, maar ik ken mezelf alles wordt vies dus zwart leek mij een hele goede keuze. Wat mij als eerste opviel was de stevige kwaliteit van de planner. De kaft is van een prachtig en stevig linnen met een rosé gouden opdruk. Toch wel even iets anders als mijn huidige planner die is toch een stuk slapper en de kaft heeft het jaar ook niet heelhuids overleeft. Hij is tevens ook een stuk groter dan mijn huidige planner, wat op zich niet zo’n heel groot probleem is want dat betekent weer meer schrijfruimte.

Wanneer je de planner openslaat, komt eigenlijk meteen de positiviteit naar voren. Je hebt namelijk de mogelijkheid om op de eerste 2 pagina’s een moodboard te maken van alles waar jij blij van wordt. Een pluspunt vind ik ook meteen dat de pagina’s van een mooi dik en stevig papier zijn. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn dat je snel doordrukt met je pen (ik ben vooral veel bezig met kleurtjes) en dat het snel scheurt.

Het verschil tussen de Purpuz planner en de Structuur Junky Planner

Hoe is de Purpuz planner ontstaan?

Clen Verkleij heeft in 2016 de Purpuz planner in het leven geroepen, nadat hij in een zware burn-out terecht kwam. Hij had behoefte aan structuur en regelmaat en dit inspireerde hem om een plannen, agenda en een coach in een te ontwikkelen. Het doel van de planner is om je stapsgewijs te laten werken naar jouw doelen. Het is daarom niet alleen een agenda, maar ook een werkboek die je in je dagelijks leven meeneemt.

De planner werd al snel opgepakt door veel mensen en ze raakte geïnspireerd door de methode. Ze geven aan dat deze bewezen methode zorgt voor meer balans, geluk en succes in je leven. Ondertussen geeft Clen ook Masterclass over deze methode en staat de planner na 25.000+ verkopen al een aantal jaar op een rij bij bol.com.

Wanneer je de agenda open slaat is er meteen ruimte voor alles wat jou blij maakt. Een perfecte plek dus voor een visionboard.

Wat zit er nou in die Purpuz planner?

Toen ik voor het eerst de planner openende, keek ik mijn ogen uit. Er zit namelijk heel veel in! Ik heb het even voor je opgesomd:

 • Een werkboek met schema’s, lijstjes en weekkalenders
 • Een 9 stappenplan om van je droom een dagdoel te maken
 • To do lijstjes voor werk en privé
 • Jaaroverzicht 2021 & 2022
 • Maandplanning 2021
 • Weekplanning met data met ruimte om afspraken te noteren voor de hele dag
 • Maandelijkse reflectie pagina’s
 • Twee pagina’s met de mogelijkheid om voorin je eigen moodboard of visioanboard te maken
 • Twee pagina’s met de mogelijkheid om te vermelden wat je niet meer moet doen
 • 20 pagina’s voor notities en krabbels
 • Vermelding feestdagen
 • Vermelding maanstanden
 • Dagelijks dagdoel
 • Dag reflectie
 • Balans rubrieken

Ik zal vast nog het een en ander vergeten, maar je kunt deze Purpuz planner echt geen gewone agenda noemen!. Daarnaast is deze planner CO2 neutraal gemaakt op eigen bodem. Er wordt gebruik gemaakt van FSC-gecertificeert papier, dat er ook nog eens super mooi uitziet en heel stevig is. Misschien vraag je jezelf nu nog af, hoe groot is nou deze planner? Nou hij is 25,8 cm hoog en 20 cm breed!

Uitleg hoe de Purpuz planner werkt.

Een deel van het werkboek, waarbij je een hele hoop voor jezelf inzichtelijk kunt maken.

Voorbeeld van een weekoverzicht

De mogelijkheid om je doelen in stappen uit te werken.

Wat vind ik van de planner?

Ik ben eerlijk gezegd heel erg onder de indruk. Het ziet er super mooi uit, stevig met veel schrijfruimte. Ik ben nog niet bekend met de methode van de planner dus ik ben heel benieuwd hoe ik er in de praktijk gebruik van ga maken. Ik herken mijzelf wel in Clen zijn verhaal en ook ik heb structuur nodig, maar ik ben nog wel enigszins een freestyler die niet alles tot in de puntjes plant. Je moet er denk ik wel even een avondje vooruit trekken om er mee aan de slag te gaan, daarna geloof ik echt dat je er profijt van zult hebben.

Een puntje wat ik wel jammer vindt, is dat je op de week planning niet een doorloop heb in tijden. Ik maak daar nu wel heel erg gebruik van met afspraken, dat ik ze in deel in blokken. Het kan ook zijn dat ik in de praktijk daar helemaal geen last van heb. Ook gebruik ik mijn planner meer zakelijk dan privé, dus het kan zijn dat mijn to-dolijstje voor zakelijk niet groot genoeg is. Gelukkig is er op elke pagina nog genoeg ruimte voor meer to-do’s!

Kortom: ik vind hem een dikke aanrader en ik kan niet wachten om hem vanaf januari in gebruik te nemen!

Je bestelt de Purpuz planner in drie kleuren voor €36,99 bij bol.com

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen